nieuws

Colette van Eerd: einde traditionele supermarkt

Formules 23460

Colette van Eerd: einde traditionele supermarkt

VEGHEL – De traditionele supermarkt verdwijnt. Dat zegt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur formule en innovatie bij Jumbo, in een interview met het Financieele Dagblad.

Jumbo en dochterbedrijf La Place gaan volgens Colette Cloosterman vol inzetten op plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Jumbo mikt op ziekenhuizen en universiteiten

Het openen van multifunctionele locaties is een van de manieren voor La Place en Jumbo om uit te breiden. Daarvoor mikt de supermarkt op groei op plekken waar veel mensen voorbij komen, zoals langs snelwegen, op treinstations en bij luchthavens. Maar ook ziekenhuizen en universiteiten vormen mogelijke locaties.

Plekken om elkaar te ontmoeten

Colette Cloosterman-van Eerd in de krant: ‘De traditionele supermarkt verdwijnt. Het worden plekken waar mensen elkaar ontmoeten. We helpen om gezond en lekker te eten door hele keukens aan de winkels toe te voegen.’

La Place huismerk Jumbo

De samenwerking tussen Jumbo en La Place betekent ook dat producten uit het restaurant in de schappen van de supermarkt belanden. In oktober vorig jaar voegde Jumbo al producten van La Place toe aan het assortiment van de Foodmarkt in Veghel. Het gaat om het worstenbroodje van La Place en ook de vijf meest populaire gebakjes van de formule. Ook de koffie van La Place is bij de Foodmarkt te verkrijgen. ‘La Place wordt een huismerk voor Jumbo’, aldus Cloosterman vandaag in het FD hierover. ‘In de Jumbo City in Den Bosch kunnen klanten ook hele La Place-broden kopen. In andere supermarkten ligt ook de koffie en binnenkort ook de kruidenkaas van La Place.’

Eten, werken en ontmoeten

‘We gaan van traditionele horeca naar multifunctionele plekken, waar mensen kunnen eten, werken en elkaar ontmoeten’, zegt La Place-directeur Bart van den Nieuwenhof in hetzelfde interview. ‘We komen met restaurants waar niet alleen gegeten kan worden, maar ook vergaderd, gewinkeld, de auto opgeladen en gesport. Het toevoegen van winkelen ligt voor de hand als de wetgeving dat toestaat.’

Maaltijden voor thuis

Ook wil hij maaltijden verkopen die mensen mee naar huis kunnen nemen. ‘Ik ben zelfs al benaderd door iemand die er fitness wilde aanbieden,’ meldt hij.

Zie ook: Jumbo zet La Place – assortiment in supermarkt

Reageer op dit artikel