nieuws

Jumbo schrapt jaaraanbiedingen

Formules 27511

Jumbo schrapt jaaraanbiedingen

VEGHEL – Jumbo schrapt voor het nieuwe jaar de jaaraanbiedingen. De formule uit Veghel zegt door de stap meer richting een zuivere EDLP-strategie te bewegen.

De afgelopen twee jaar begon Jumbo juist met de lancering van een pakket producten die 12 maanden doorlopend in de aanbieding waren.

Bewegen meer naar EDLP

‘We schrappen de term jaaraanbiedingen en bewegen op dat punt dus meer naar EDLP toe’, zegt Jumbo-woordvoerder Claire Trügg. ‘Wel zullen we verhoudingsgewijs meer inzetten op seizoensaanbiedingen, gekoppeld aan thema’s. We willen onze klanten op die manier gedurende het jaar blijven verrassen.’

Belangrijk voor autonome omzetgroei

In 2016 meldde Jumbo nog dat de jaaraanbiedingen belangrijk waren voor de autonome omzetgroei. Begin vorige week presenteerde de formule de cijfers over 2017. Voor het eerst in de geschiedenis schoot Jumbo door de omzetgrens van €7 miljard heen.

3 nieuwe Foodmarkten en 10 Jumbo City’s

In 2018 moeten onder meer 3 nieuwe Foodmarkten en 10 Jumbo City’s bijdragen aan meer omzet. Cfo Ton van Veen zegt tegen Distrifood dat de bestaande Foodmarkten (Breda, Amsterdam, Veghel) inmiddels allemaal zwarte cijfers draaien. Jumbo verwacht dat het aantal reguliere supermarkten zal stijgen naar 600 vestigingen. De online omzet is volgens Van Veen in 2017 verdubbeld. ‘Het aantal orders zit tussen de 40 en 50.000 per week. Wij barsten wat betreft online uit onze voegen. We zijn eerder capaciteitsbeperkt dan vraagbeperkt. In het e-fulfilmentcenter in Den Bosch zijn elke nacht tussen de 500 en 700 medewerkers bezig. We zullen naar een tweede efc moeten en misschien wel een derde.’

Nieuwe overnames

Ook nieuwe overnames zijn volgens de cfo in het nieuwe jaar niet uit te sluiten. Van Veen: ‘Als het aan ons ligt wordt het geen rustig jaar qua overnames. Als zich een kans voordoet, zullen we het zeker niet nalaten. Emté? We steken onze belangstelling niet onder stoelen of banken en de interesse is er nog steeds. Of er gesprekken zijn? We zitten allebei in Veghel en als Frits van Eerd en Koen Slippens elkaar tegenkomen, zullen ze vast een kop koffie drinken.’ Verhalen over slechte verhoudingen tussen beide bedrijven doet Van Veen af als onzin. ‘Ik lees soms dat Jumbo en Sligro op voet van oorlog leven. Ik geloof daar niet zo in, er is juist heel veel respect over en weer tussen beide formules.’

Reageer op dit artikel