nieuws

Jan Linders noteert 5 procent groei over 2017

Formules 3119

Jan Linders noteert 5 procent groei over 2017
Foto: Hans Prinsen

NIEUW-BERGEN – Jan Linders heeft in 2017 een totaalomzet van €408,5 miljoen gerealiseerd. Daarmee noteert de zuidelijke supermarktketen een omzetgroei van 5 procent ten opzichte van 2016.

In een persbericht noemt Jan Linders 2017 ‘een zeer goed jaar’. De omzetgroei is opnieuw hoger dan de groei van de totale markt in 2017, die volgens de cijfers van Nielsen 3,4 procent bedroeg. Vanaf 2010 groeit Jan Linders naar eigen zeggen elk jaar meer dan de markt. De supermarktketen zag ten opzichte van 2016 ook het aantal klanten toenemen met 2,8 procent.

Marktaandeel opgelopen tot 1,09 procent

Met deze cijfers wordt het marktaandeel van Jan Linders verder vergroot. Over 2017 komt het landelijke marktaandeel van Jan Linders volgens de cijfers van onderzoeksbureau Nielsen uit op 1.09 procent tegen 1.085 procent in 2016, 1.06 procent in 2015, 1.04 procent in 2014 en 1.01 procent in 2013.

‘Vernieuwde formule omarmd door consumenten

De vernieuwde formule die eind 2015 werd gelanceerd, is volgens Jan Linders succesvol en wordt vanaf de introductie door consumenten omarmd. ‘Een grote focus op vers en de juiste balans tussen kwaliteit, service én voordeel spelen in de nieuwe formule een hoofdrol’, aldus de zuidelijke keten. Net als in 2015 en 2016, werd ook in 2017 een tiental supermarkten verbouwd volgens de uitgangspunten van de nieuwe formule. Tevens werden aan het eind van het jaar twee nieuwe filialen aan het winkelbestand toegevoegd. Dat betrof voormalige Albert Heijn-winkels in Amstenrade en Melick. Ook in 2018 gaat de vernieuwingsoperatie door en zal een tiental supermarkten verspreid in het marktgebied geheel vernieuwd worden.

Jan Linders opnieuw beste in vers

2017 was een jaar waarin klanten hun waardering voor Jan Linders uitspraken, meldt het bedrijf trots. Zo werd Jan Linders door GfK voor de zevende keer uitgeroepen tot de beste supermarkt van Nederland in álle vers, voor de dertiende keer tot de beste supermarkt in brood & banket, voor de derde keer de beste supermarkt in bieren en voor de vijfde keer de beste in speciaalbieren.

Leo Linders: ‘een indrukwekkend lijstje’

Leo Linders, Algemeen Directeur van Jan Linders Supermarkten: ‘Een indrukwekkend lijstje, als je het zo op een rijtje zet. Als regionale speler zijn we daar erg trots op. We hebben een trouwe klantenkring die zich steeds verder uitbreidt. We zien dat onze klanten vooral onze kwaliteit en onze service waarderen. Daarmee scoren we bovengemiddeld goed. Daarnaast is er een erg hoge waardering voor ons assortiment, iets wat vooral gedreven wordt door onze focus op versproducten, die we waar mogelijk uit eigen streek halen. Het is mooi om te zien dat steeds meer consumenten ons weten te vinden.’

Reageer op dit artikel