nieuws

Eerste AH Kickstart 10-daagse van start

Formules 2767

Eerste AH Kickstart 10-daagse van start

ZAANDAM – Albert Heijn houdt van 15 tot en met 24 januari de eerste AH Kickstart 10-daagse.

De supermarktketen heeft aan de hand van de Allerhande een menu voor tien dagen opgesteld waarbij makkelijk, lekker en gezond eten centraal staat. De marktleider zegt met het initiatief ‘heel Nederland uit te dagen om haar eetvoornemens waar te maken en 2018 gezond te beginnen.’

Menu volgens Schijf van Vijf

De recepten zijn geselecteerd en samengevoegd tot een menu volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. De dagmenu’s van de Kickstart 10-daagse bestaan uit een ontbijt, lunch, avondmaaltijd en drie tussendoortjes. De avondmaaltijden bestaan afwisselend uit vlees, vis, ei, zuivel, noten en peulvruchten. De Allerhande Box is grotendeels afgestemd op de recepten uit de 10-daagse. Dit betekent dat klanten in week 3 en 4 de box kunnen bestellen en daarmee de ingrediënten voor zes van de tien avondrecepten in huis halen. Klanten die vegetarisch eten, kunnen ook meedoen, elke dag is er een vegetarische optie beschikbaar.

Aanmelden voor Facebookevent

Voor support, afleiding, of net dat laatste zetje om de tien dagen vol te houden, kan iedereen zich voor het Kickstart 10-daagse Facebookevent aanmelden. Op de Facebookpagina vinden deelnemers elkaar en kunnen ze vragen stellen aan de diëtisten van I am a Foodie. Lize van Appie Today doet ook mee aan de AH Kickstart 10-daagse en deelt dagelijks haar ervaringen en tips.

Inspiratie voor gezonder eetpatroon

Astrid Postma-Smeets, voedingsdeskundige bij het Voedingscentrum, staat achter het initiatief: ‘Gezond eten is eigenlijk best wel simpel, maar het vergt vooral bij de start discipline om een jarenlang eetpatroon te doorbreken. De Kickstart 10-daagse is een mooi voorbeeld van hoe je met smakelijke recepten gezond kunt eten volgens de Schijf van Vijf, met voldoende voedingstoffen en verantwoorde hoeveelheden suiker en zout. Zo krijg je veel inspiratie om een stap te zetten naar een gezonder eetpatroon.’

Reageer op dit artikel