nieuws

Coop bevestigt: winkel Breda wordt Coop Vandaag

Formules 4098

Coop bevestigt: winkel Breda wordt Coop Vandaag

BREDA – De vestiging die supermarktketen Coop in de loop van dit jaar in Breda gaat openen, wordt een winkel volgens het Coop Vandaag-format.

Dat bevestigt een woordvoerder van Coop desgevraagd. Het filiaal van Coop wordt gevestigd in het pand aan waar nu nog Big Bazar zit, zo hebben beide partijen tegenover BNDeStem bevestigd.

Dit jaar open

De Coop in Breda is de eerste vestiging van de coöperatieve keten in de Brabantse stad. Het bedrijf was al langer bezig met het pand van ruim 500 vierkante meter aan de Karnemelksestraat, aldus BNDe Stem. Het is de bedoeling dat de zaak nog dit jaar opent. Wanneer precies kan een woordvoerder van Coop nog niet zeggen.

Coop Vandaag

Dat de winkel in Breda een Coop Vandaag, zou worden is niet verrassend. Coop heeft aangegeven dat 100 meter van het pand in Breda gaat worden gebruikt voor horeca. Daarnaast krijgt het filiaal nog een magazijn. ‘De supermarkt richt zich op de winkelende stedelijke consument, de snelle kleine boodschappen. De supermarkt zal niet gericht zijn op consumenten die grotere hoeveelheden boodschappen komen doen’, luidt de verleende omgevingsvergunning. Coop Vandaag is een stadsformule waarmee Coop eind 2015 in Rotterdam van start ging. De coöperatieve organisatie heeft steeds gezegd dat die formule een vervolg zou krijgen, maar had blijkbaar moeite met het vinden van geschikte locaties.

Zie ook: Coop investeert in Coop Vandaag

Reageer op dit artikel