nieuws

Amsterdamse AH XL dicht om muizenplaag

Formules 5632

Amsterdamse AH XL dicht om muizenplaag
Muizen in de koeling van een Antwerpse vestiging van AH

AMSTERDAM – Het Amsterdamse AH XL filiaal aan het Osdorpplein is maandag op last van de Nederlandse Voedsel en waren Autoriteit (NVWA) gesloten wegens ernstige muizenoverlast.

Dat meldde een woordvoerder van de inspectiedienst aan de Amsterdamse lokale zender AT5. De controleur van de NVWA trof aangevreten verpakkingen en muizenkeutels in de winkel aan. Volgens de NVWA kan de muizenoverlast alleen worden opgelost als het grondig wordt aangepakt. Zo zou mogelijk zelfs het systeemplafond ‘er uit moeten’.

Medewerkers halen winkel leeg

Volgens de lokale zender AT5 zijn medewerkers van het filiaal direct begonnen met het leeghalen van de schappen. Als de winkel schoon is, kan AH om een herinspectie vragen. Pas als de NVWA constateert dat alles op orde is, kan de winkel weer open.

Klanten weggestuurd

Kort voor de noodgedwongen sluiting, gistermiddag, zouden klanten zijn weggestuurd. Vervolgens kwam een briefje op de deur te hangen dat de winkel voor onbepaalde was gesloten vanwege een calamiteit. Medewerkers van de winkel wilden niets over de reden zeggen.

AH: hoge eisen voedselveiligheid

Een AH -woordvoerder meldt dat er met man en macht wordt gewerkt om de winkel weer te openen. De keten verzekert hoge eisen te stellen aan de voedselveiligheid.

Eens in de vijf jaar

Tegenover NU.nl laat een woordvoerder van AH weten dat het gemiddeld eens in de vijf jaar voorkomt dat een vestiging tijdelijk moet sluiten vanwege muizenoverlast. Volgens hem doet het probleem zich vooral in de winter voor. ‘Muizen gaan dan op zoek naar een warm plekje.’

Vorig jaar Jumbo’s getroffen

Vorig jaar moesten Jumbo-filialen in Steenbergen en Den Haag dicht vanwege muizenoverlast. In mei 2016 sloot een Albert Heijn-vestiging in Valkenswaard vanwege een rattenplaag.

Zie ook: Hoe scoren supermarkten in ongediertebestrijding?

 

Reageer op dit artikel