nieuws

Aldi niet aansprakelijk voor val medewerkster

Formules 5288

Aldi niet aansprakelijk voor val medewerkster
Foto: Distrifood

DEN HAAG – Aldi is niet aansprakelijk voor een valpartij van een medewerkster in de winkel. Dat oordeelt de Rechtbank Den Haag.

De vrouw gleed uit na werktijd op een vloerdeel waar ze even te voren de resten van een pot erwtjes had opgedweild.

Vloer hoeft niet vrij te zijn van resten

Een vloer van supermarkten hoeft niet altijd vrij te zijn van groente- of fruitresten, waardoor niet afzonderlijk voor gladde vloeren hoeft te worden gewaarschuwd, meldt gfactueel.nl op basis van de uitspraak van de rechtbank.

Geen arbeidsongeval

De rechter oordeelt dat het niet gaat om een arbeidsongeval en ziet voor een claim van € 2.500 dan ook geen aanleiding.

Gebrekkige opstal

De oud-medewerkster stelde dat door handelen van Aldi een gevaarlijke situatie was ontstaan die tot schade heeft geleid. Voor de rechter stond nog de vraag over op Aldi een gebrekkige opstal in de winkels hanteert, maar volgens de rechter kunnen klanten weten dat in een supermarkt op de vloer groenteresten kunnen liggen. Extra waarschuwingen voor klanten of personeel is daarmee niet nodig.

Reageer op dit artikel