nieuws

AH XL Eindhoven sluit deuren na brand

Formules 2796

AH XL Eindhoven sluit deuren na brand
De Eindhovens AH XL is tot woensdag dicht na een brand. Foto: Bert Jansen

EINDHOVEN – De AH XL in Eindhoven moet noodgedwongen tot woensdag de deuren sluiten vanwege brandschade.

De winkel aan de Limburglaan werd zondagochtend ontruimd, nadat het brandalarm had geklonken. Oorzaak was een uitgebrande oven in de bakkerij van de winkel. De winkel stond volgens ooggetuigen vol rook, zo meldt Omroep Brabant.

Maandag en dinsdag gesloten

Albert Heijn laat weten dat de winkel ook maandag en dinsdag niet toegankelijk is. ‘Het was maar een kleine brand, maar door de rook en de sprinklers die zijn aangegaan, zijn veel producten beschadigd. Dinsdag wordt besloten of de winkel woensdag open kan’, zegt een woordvoerder.

Brandweer bij de Eindhovense AH XL. Foto: Bert Jansen

Podium voor Albert Heijn

De winkel in Eindhoven werd begin 2015 heropend. Adriaan Thierry, destijds directeur omni-channel marketing & format van Albert Heijn, noemde de winkel het bewijs dat Albert Heijn marktleider is in food. De XL nam dit jaar deel aan de Supermarkt van het Jaar-verkiezing, maar wist zich niet te plaatsen voor de finale. Vorige week was de winkel nog het podium voor een test waarbij werd gekeken naar methoden om het boodschappen voor slechtziende consumenten toegankelijker te maken.

Zie ook: Vernieuwde AH XL in Eindhoven

Reageer op dit artikel