nieuws

AH verlengt pilot tweeuursservice Rappie

Formules 2306

AH verlengt pilot tweeuursservice Rappie
Foto: Superbuddy verzorgt de dienst Rappie voor AH

ROTTERDAM – De pilot met de snelle bezorgservice Rappie die Albert Heijn samen met Superbuddy in Rotterdam houdt, wordt verlengd.

De test van de snelle bezorgservice van online bestelde boodschappen zou in februari eindigen, maar wordt voortgezet tot de zomer.

Binnen 2 uur thuisbezorgd

In de pilot worden online bestelde boodschappen desgewenst al binnen 2 uur thuisbezorgd vanuit een van de vier deelnemende AH-vestigingen.

Test behoefte aan snelservice

Met Rappie test AH de behoefte aan een snelservice. De marktleider deed dit al eerder met Appie Now in Amsterdam. ‘We doen dit nu bewust in Rotterdam en niet in Amsterdam, omdat we er daar vrij zeker van zijn dat er voldoende behoefte is en de  pilot dus sowieso zou slagen’, aldus AH-woordvoerder Erik Lückers over de pilot.

Uitgevoerd door Superbuddy

De Rappie-snelservice wordt uitgevoerd door Superbuddy, dat drie jaar geleden in Zwolle van start ging. Daar, en in Utrecht, doen buddies de boodschappen bij verschillende deelnemende supermarkten, waaronder Jumbo en Ekoplaza. Volgens Superbuddy-ceo Laurens van Geffen groeit het aantal bestellingen in de Rotterdamse pilot rap. ‘Sinds half december neemt het aantal orders met 12 tot 30 procent per week toe.’

Zie ook: Albert Heijn introduceert de Rappie app

Reageer op dit artikel