nieuws

Supermarkt van het Jaar 2017-2018 – Liveblog

Formules 14496

Supermarkt van het Jaar 2017-2018 – Liveblog

DOETINCHEM – De finalisten van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing zijn bekend. Kijk in dit liveblog welke supermarkten zich hebben geplaatst voor de eindronde en zie de vreugde op de foto’s.

Welkom bij de liveblog van Distrifood.nl op de dag dat de finalisten voor Supermarkt van het Jaar bekend zijn gemaakt. Ook de acht verschillende afdelingsprijzen zijn uitgereikt. Wilt u iets kwijt over de verkiezing? Laat het ons weten via social media (Twitter: #SvhJ, de Facebook-pagina). Foto’s, berichten. Alles is welkom op deze spannende dag. Mailen kan op distrifood@vakmedianet.nl.

15.18 Aan alles komt een einde en dus ook aan deze liveblog. Bedankt voor de belangstelling. Dank ook aan alle juryleden en winkels die voor het beeldmateriaal zorgden in deze blog. In het gedrukte exemplaar van Distrifood van aanstaande zaterdag en in het nummer van 23 december erg veel aandacht voor de verkiezing. Blijf ook rond de feestdagen Distrifood.nl volgen voor al het laatste nieuws uit de supermarktwereld en tot een volgende keer.


15.13 De Albert Heijn in Gorredijk heeft ook de afdelingsprijs brood/banket gewonnen. En daar zijn ze maar wat trots op bij de provinciewinnaar in Friesland.


15.08 ‘Zo blij, ik ben helemaal aan het trillen’, zegt Margriet Korner. Bernd en Margriet Korner van Plus Korner in Dommelen zijn dolblij met de plek in de finale.

 


14.00 Nico de Witt van de Plus in Beek-Ubbergen is in extase na het behalen van de finaleplaats. Vol trots laat hij de beker zien.


13.45 Nog een keer juichen uit volle borst! Bij Albert Heijn Paterswolde kijken ze reikhalzend uit naar de finale.


13.42 Feestgedruis bij de Jumbo in Goes, de provinciewinnaar in Zeeland.


13.39 En we gaan nog even door met het plaatsen van foto’s en video’s. Hier ziet u een video van de uitreiking bij Plus Quaedvlieg in Brunssum.

 


 

12.27 Twee winkels hebben maar liefst twee afdelingsprijzen gewonnen. Dat zijn Jumbo Van Dam in Hilversum (kassa/servicebalie & kaas) en de Plus van Ton Henst in Best (convenience & kruidenierswaren).


12.25 Dan een opsomming van de winnaars van de afdelingsprijzen. De AH XL in Eindhoven heeft de prijs voor beste deli/vleeswaren te pakken. Agf gaat naar Plus Nico de Witt in Beek-Ubbergen. Brood/banket is een prooi voor de Albert Heijn in Gorredijk, terwijl de afdelingsprijs voor het beste verse vlees is toegewezen aan Plus Korner in Dommelen.


12.22 Deen heeft ook nog een ijzer in het vuur. Het filiaal aan de Rijnstraat in Amsterdam mag het gaan doen voor de regionale supermarktketen.


12.21 De beste Albert Heijn-winkels staan in Zeewolde, Paterswolde en Gorredijk. Dit trio van de marktleider gaat voor een plek op het podium.


12.19 Jumbo doet het met vijf vestigingen. Dat zijn achtereenvolgens Jumbo Veghel Foodmarkt, Jumbo Den Blanken in Baarn, de Jumbo in Joure van Wiebe Zijlstra, De Jumbo in Bergschenhoek en de Jumbo in Goes.


12.17 Even een update over de finalisten: Voor Plus gaan Plus Korner in Dommelen, Plus Ton Henst in Best, Plus Benders in Venlo. de Plus van Nico de Witt in Beek-Ubbergen, Plus Quaedvlieg in Brunssum en Plus Alfring in Hardenberg naar de finale. Plus is met zes winkels hofleverancier.


12.15 Hier een foto van het team verantwoordelijk voor convenience. Deze toppers hebben hun prijs ontvangen uit handen van Cerelia. De prijs voor de kruidenierswaren werd uitgereikt door Unilever.


12.12 De laatste finalist is bekend! De Plus van Ton Henst in Best mag zich klaar gaan maken voor de eindstrijd. Maar er is meer! De Brabantse Plus heeft ook nog eens twee afdelingsprijzen gewonnen, namelijk convenvience en kruidenierswaren. Van harte gefeliciteerd!


12.04 Emoties te over! Agf- chef Roy Jansen van Plus de Witt ontvangt welverdiende zoenen van klanten. De agf-afdeling in Beek-Ubbergen is verkozen tot de beste van Nederland. Bloemen en felicitaties stromen binnen.


12.00 Jumbo-ondernemer Christiaan Veltrop van de Jumbo in Bergschenhoek zat naar eigen zeggen de hele ochtend al Distrifood.nl te checken om te zien welke winkel de beste van Zuid-Holland zou worden. Nou, dat is dus zijn eigen winkel! De Jumbo zit in de finale en is ook nog eens provinciewinnaar. Van harte gefeliciteerd!


11.56 De beste van Drenthe zit in het uiterste noorden van de provincie. De Albert Heijn in Paterswolde heeft een plek verdiend in de finale en is ook nog eens provinciewinnaar. Proficiat!


11.53 Ze vinden het helemaal super in Venlo. Dat blijkt uit de video tijdens de uitreiking van de beker aan Rick Willems van het Plus-team.

11.49 De provinciewinnaar van Limburg is bekend! Plus Benders in Venlo staat in de finale van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Van harte! De winkel van ondernemer Geert Benders won in 2002 al eens de supermarktcompetitie. Benieuwd wat het deze keer gaat worden.


11.36 Zeeland is binnen! De Jumbo aan de Marconistraat in Goes viert het feestje in die provincie. De beste Zeeuwse supermarkt mag naar de finale. Proficiat!


11.32 De beste supermarkt van Friesland staat in Gorredijk. En dat niet alleen. Albert Heijn Gorredijk heeft ook nog eens de afdelingsprijs voor beste brood/banket binnengesleept, uitgereikt door Pandriks. Dubbel feest in het noorden!


11.28 De provinciewinnaar van Overijssel zit in Hardenberg. Het winkelteam van Plus Alfring heeft het ticket voor de grote finale te pakken! Van harte gefeliciteerd!


11.25 Ook in de hoofdstad mag de vlag uit! Deen Amsterdam Rijnstraat staat in de finale en dat moet gevierd worden. De winkel is tevens aangewezen als  de beste van de provincie Noord-Holland, een mooie dubbelslag.


11.21 De beste van de provincie Flevoland is bekend. De Albert Heijn in Zeewolde hoort bij de besten  van Nederland en staat in de finale. Proficiat!


11.19 Ook uit Dommelen bewegende beelden. Het volgende doel van het winkelteam is duidelijk: winnen!

 


11.11 Groot feest bij Plus Korner in Dommelen!.De Brabanders horen bij de beste supermarkten van Nederland. Van harte! De winkel in het zuiden heeft ook de afdelingsprijs voor vers vlees binnen. Dubbel succes dus! Jeroen Floris van sponsor 2Sisters Storteboom overhandigt de prijs aan slagers John van Haarlem en Angelique Dikker van Plus Bernd Korner.


10.53 Jumbo Joure sluit aan in de rij met finalisten! Van harte gefeliciteerd! De supermarkt plaatste zich twee jaar geleden ook voor de finale, een hele prestatie dus.


10.34 Bewegende beelden uit Baarn! Het team gaat voor de volle winst, zo te horen!


10.27 En de volgende Jumbo. Ook Jumbo Den Blanken in Baarn mag met grote trots verkondigen dat ze een plek in de finale hebben veroverd. Proficiat! De supermarkt mag zich tevens de beste van de provincie Utrecht noemen.


10.24 De Foodmarkt van Jumbo in Veghel is er ook bij! Twee jaar geleden eindigde de Foodmarkt in Breda op de tweede plaats. Het winkelteam in Veghel hoopt het vanzelfsprekend nog iets beter te doen. De winkel is ook uitgeroepen tot provinciewinnaar Noord-Brabant.


10.19 Ook Plus Quaedvlieg mag zich finalist noemen. Groot feest dus in Brunssum! Dubbel feest zelfs, want ondernemer Theo Quaedvlieg is ook nog eens jarig. Van harte gefeliciteerd! Mooi om te zien hoe de ondernemer alle klanten die hem feliciteerden, ‘terug feliciteerde’. De finaleplek is voor een belangrijk deel ook hun verdienste, vindt Quaedvlieg.


10.15 Jumbo Van Dam in Hilversum is winnaar van twee afdelingsprijzen. De supermarkt van ondernemer Carl van Dam is de beste wat betreft kassa/servicebalie & kaas. De winkel heeft zich echter niet weten te plaatsen voor de finale. Op de foto staat het team onder leiding van Sipke Schoonhoven. De afdelingsprijzen werden uitgereikt door achtereenvolgens R&R en Bel Nederland.


10.09 De AH XL in Eindhoven heeft de afdelingsprijs voor de beste deli/vleeswaren gewonnen. Het team kreeg de afdelingsprijs uitgereikt door Luiten Vleeswaren. De winkel heeft zich echter niet weten te plaatsen voor de finale.


09.58 Feest in Beek-Ubbergen! Plus Nico de Witt heeft zich geplaatst voor de finale van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing en is tevens provinciewinnaar Gelderland. Bekijk hier de video. De winkel heeft ook de afdelingsprijs voor de beste agf-afdeling gewonnen, uitgereikt door de Staay Food Group.


09.49 In totaal 52 winkels hebben zich geplaatst voor de tweede ronde en maken zodoende kans op een plek in de finale. Plus is de formule met de meeste winkels in die ronde: 17. Daarna volgen Albert Heijn (15) en Jumbo (13).


09.20 De spanning loopt op! In totaal vijftien winkels zullen zich vandaag plaatsen voor de grote finale van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing op 10 maart 2018.


08.31 Nog even ter herinnering. De supermarkten die zich hebben geplaatst voor de tweede ronde van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing staan hier op een rijtje. De winkels die genomineerd zijn voor een afdelingsprijs zijn hier te vinden. Wie iets te zeggen heeft over deze verkiezing, kan op Twitter de hashtag #SvhJ gebruiken. Of mailen naar distrifood@vakmedianet.nl. Foto’s zijn ook van harte welkom.


08.30 Welkom bij de liveblog van de Supermarkt van het Jaar-verkiezing. Vandaag is een spannende dag voor de deelnemers, krijgen ze bezoek of niet? Dit geldt zowel voor de deelnemers aan de Supermarkt van het Jaar-verkiezing als de winnaars van de afdelingsprijzen. Verschillende teams rijden vanmorgen door het land om de supermarkten te feliciteren die door zijn naar de finaleronde. In de loop van de middag moeten alle finalisten bekend zijn. Blijf deze blog vernieuwen voor het laatste nieuws op dit vlak met tweets, foto’s en hopelijk zo snel mogelijk de informatie over de winkels die het goede nieuws hebben ontvangen.

Reageer op dit artikel