nieuws

Spar past organisatie aan

Formules 4039

Spar past organisatie aan
Spar Express langs de A9 bij Heemskerk. Foto: Sebastiaan Rozendaal

WAALWIJK – Spar Nederland heeft de interne organisatie aangepast. De buurtwinkelketen doet dat na de recente aankondiging dat er 130 Spar Express-vestigingen bijkomen komend jaar.

Om in te kunnen spelen op de volgende fase van de uitrol van Spar Express bij de Texaco tankstations, is Erwin Jansen -samen met een klein projectteam- vrijgemaakt om hiervoor als Manager Operations Spar Express te gaan fungeren.

Verantwoordelijk voor transitie Spar Express

Erwin Jansen wordt verantwoordelijk voor de transitie van winkels naar Spar Express. Ook zal hij er in de organisatie voor gaan zorgen dat de invulling, ondersteuning en aansturing van de Spar Express-formule en -winkels geborgd wordt. Erwin Jansen was voorheen unit manager Kruidenierswaren, Non-Food en Service.

Category Management ook anders ingericht

Per 1 januari 2018 zal de afdeling Category Management ingericht worden op basis van ‘momenten’: een ‘ontbijt- en lunchmoment’, een ‘maaltijdmoment’ en een ‘service/kioskmoment’, zoals die ook in de winkels zijn doorgevoerd. De verantwoordelijkheid van ieder gebruiksmoment komt bij een ervaren Groep Category Manager te liggen. De overall leiding over Category Management komt in handen van Geertrui Klostermann, die Hoofd Category Management wordt. Klostermann was voorheen unit manager vers.

Uitrol bij Texaco-tankstations al begonnen

Al voor de Kerst begonnen Spar en Texaco met het ombouwen van alle circa 130 Texaco-vestigingen. Het plan is per week twee vestigingen om te bouwen om zodoende uiterlijk medio 2019 klaar te zijn. Volgens Spar is het assortiment in de Spar Express afhankelijk van de locatie van het tankstation. ‘Naast grab & go, aangevuld met broden, maaltijden, salades en soepen voor thuisconsumptie bij de tankstations langs de snelweg, zal er ook een aangepast assortiment zijn met grab & go en een ruimer assortiment aan boodschappen voor de tankstations in de buurt.’

Reageer op dit artikel