nieuws

Spar gaat broodjes bezorgen met City-formule

Formules 3670

Spar gaat broodjes bezorgen met City-formule

WAALWIJK – Spar voegt volgend jaar een bezorgservice toe aan de City-formule.

‘Dat zal vooral gaan om broodjes’, zegt Spar-directeur Sjaak Kranendonk in een interview met het Financieele Dagblad. Het is een nieuw element in de strijd tussen de stadswinkels. Albert Heijn blijft immers meer to go-winkels openen en Jumbo lanceerde dit eerder dit jaar een eigen stadsvariant. ‘We zullen daar soms last van hebben. Maar als je bedenkt dat consumenten niet meer dan 350 meter willen lopen naar een gemakswinkel, is er ruimte genoeg’, zegt Kranendonk.

Veertig sleutels van klanten

Thuisbezorging is een belangrijke service voor Spar, vertelt Kranendonk. Al voor de lancering van de bestelwebsite had 95 procent van de Spar-winkeliers een bezorgservice. ‘Dat ging per fax, telefoon of met vaste boodschappenlijstjes. Het past bij een buurtwinkel. De ondernemers staan heel dicht bij hun klanten. Ik ken er met veertig sleutels van klanten aan hun bos.’

Marges Spar een stuk hoger

Kranendonk stipt ook aan dat onder zijn leiding de marges bij Spar een stuk hoger zijn geworden. Hierdoor zit ook de nettowinst in de lift. ‘We zijn financieel heel gezond en de omzet gaat ook weer stijgen.’ In de tijd van Kranendonk zijn flink wat onrendabele winkels verdwenen. In 2008 telde Spar nog zo’n 350 winkels, dat zijn er nu bijna 150 minder.

Reageer op dit artikel