nieuws

‘Marktwaarde Picnic in potentie miljard euro’

Formules 4546

‘Marktwaarde Picnic in potentie miljard euro’

AMSTERDAM – Picnic heeft de potentie te groeien naar een marktwaarde van één miljard euro. Dat stelt de jury van de Next Unicorn Award 2017, die Picnic tot winnaar uitriep.

Joris Beckers van Picnic nam gisteren de prijs in ontvangst tijdens de nieuwste editie van Amsterdam Business Inspiration, het jaarlijkse event voor ondernemers uit de regio Groot-Amsterdam.

Uitzonderlijke groei

‘Picnic is een van de kroonjuwelen van de Amsterdamse tech- en startupsector en laat sinds de start een uitzonderlijke groei zien. Het team straalt enorme ambitie uit’, aldus de jury die de online websuper unaniem tot winnaar koost.

Techbedrijf pur sang

Juryvoorzitter Marc Salomon: ‘Ondanks het feit dat Picnic actief is op de retail foodmarkt is het een techbedrijf pur sang. Picnic trekt enkel internationaal toptalent aan om de meest effectieve logistieke keten te realiseren. De onderneming heeft bovendien een eigen elektrische wagen delivery fleet met elektrische voertuigen ontwikkeld en zet de nieuwste technologie in, zoals kunstmatige intelligentie en robotica. Wij denken dat Picnic een zichtbaar icoon gaat zijn van de nieuwe economie.’

Bereik 40.000 ondernemers

Genomineerd voor de award waren de snelgroeiende disruptive startups 3D Hubs, Crunchr en Picnic. De Next Unicorn Award is een initiatief van MeerBusiness Amsterdam. Het zakenplatform heeft een bereik van 40.000 ondernemers uit de Metropool Regio Amsterdam. Enkele weken geleden liet mede-oprichter Michiel Muller van Picnic weten dat het bedrijf harder groeit dan verwacht.

Reageer op dit artikel