nieuws

Lidl ondersteunt scholen met moestuinieren

Formules 3404

Lidl ondersteunt scholen met moestuinieren

HUIZEN – Lidl biedt alle basisscholen in Nederland een moestuin starterskit aan.

In het voorjaar biedt Lidl al jaren een assortiment van plantjes, zaaizaad en moestuinmaterialen. De keten gaat nu een stap verder.

Starterskit met moestuinmaterialen

‘We zien er naar uit om dit voorjaar samen met basisscholen te gaan moestuinieren. We bieden daarom alle basisscholen die daar interesse in hebben een moestuin starterskit aan met tips en een selectie moestuinmaterialen zoals groentezaden’, aldus Marlijn Simons-Somhorst van Lidl.

Lokale initiatieven

‘Afgelopen jaar heeft Lidl vanuit al haar filialen lokale initiatieven, die de buurt duurzamer en gezonder maken, ondersteund met €1000,-. Circa 9000 initiatieven werden ingediend en de grote vraag voor moestuinen vanuit basisscholen was opvallend. Zo hebben we afgelopen jaar al diverse moestuinen ondersteund en geven we daar komend jaar graag een vervolg aan”, aldus  Simons-Somhorst. Eerder ondersteunde Lidl twee jaar lang het schoolfruit-project van de overheid en leverde aan circa 500 basisscholen wekelijks groente en fruit.

Politiek wil moestuin bij alle scholen

Gisteren maakte Kamerlid De Groot (D66) bekend dat hij graag ziet dat alle basisscholen in Nederland een moestuin krijgen. Dit voorstel wordt door de coalitiepartijen ondersteund. Dit, om kinderen te leren waar voedsel vandaan komt en gezonder te laten eten. 

Reageer op dit artikel