nieuws

Lidl en Aldi strenger met vuurwerkverkoop

Formules 13744

Lidl en Aldi strenger met vuurwerkverkoop

HUIZEN – Lidl verkoopt vanaf 2018 geen vuurwerk meer aan klanten onder de zestien jaar. Ook Aldi past richtlijnen rond vuurwerkverkoop aan.

Dat meldt De Telegraaf.  De nieuwe regels gelden voor vuurwerk dat het hele jaar verkocht mag worden.

Van 12 naar 16 jaar

De minimumleeftijd gaat bij Lidl van twaalf naar zestien jaar. In de aanloop naar deze jaarwisseling geldt de ondergrens van twaalf jaar nog wel.

Onderzoek van Kassa

Aanleiding voor het besluit van Lidl is volgens De Telegraaf een onderzoek van het tv-programma Kassa. Zonder zich te hoeven legitimeren konden kinderen van elf jaar vuurwerk kopen bij filialen van Lidl en Aldi. Lidl gaat het personeel trainen op het gebied van vuurwerkverkoop. De keten stelt vanaf deze week gratis vuurwerkbrillen beschikbaar aan kopers van vuurwerkpakketten.

Aldi gaat minder ver

Aldi gaat wat minder ver in de aanpassingen omdat er voor kinderen van twaalf jaar in Nederland geen legitimatieplicht bestaat. ‘Die geldt pas vanaf veertien jaar. Als een jonge koper van categorie 1-vuurwerk zich niet kan legitimeren, zullen we het zekere voor het onzekere nemen en geen vuurwerk verkopen,’ laat een woordvoerder de krant weten.

Reageer op dit artikel