nieuws

Keiharde botsing AH en Etos-franchisers

Formules 11617

Keiharde botsing AH en Etos-franchisers

HAARLEM – De ombouw van het drogmeticaschap en de invoering van het huismerk Care bij Albert Heijn hebben de supermarktketen een knallende ruzie met de franchisers van Etos opgeleverd.

Naar nu blijkt hebben de zelfstandige Etos-ondernemers een kort geding aangespannen tegen AH.

Rechtbank in Haarlem

Dat diende op 7 november voor de rechtbank in Haarlem en vond dus plaats op het moment dat de ombouwoperatie van het cosmeticaschap bij Albert Heijn nog in volle gang was.

Etos-ondernemers in het gelijk

De rechtbank stelde de Etos-ondernemers in het gelijk. In reactie daarop besloot AH onmiddellijk een zogenoemd turbo-appel in gang te zetten bij het Hof in Amsterdam, dat de uitspraak van de rechtbank in Haarlem verwierp en AH in het gelijk stelde.

Eerste keer

Hoewel het draait om de veranderingen die AH in het cosmeticaschap heeft doorgevoerd, is nog niet duidelijk wat precies de woede van de Etos-franchisers heeft gewekt. Zij willen nog niet reageren op de ontstane situatie, omdat het Hof in Amsterdam nog niet heeft gemotiveerd waarom het besluit van de rechtbank is herroepen.  Het is de eerste keer dat de franchisers van Etos en zusterbedrijf AH voor de rechter staan.

Reageer op dit artikel