nieuws

Jumbo van start in België

Formules 8106

Jumbo van start in België

BREE – Jumbo gaat een vestiging in België openen. De supermarkt komt in het Limburgse Bree.

De vestiging van de Nederlandse formule verrijst in een nieuw retailpark. Dat is door verschillende bronnen uit de vastgoedwereld bevestigd aan vakblad RetailDetail. Wanneer de winkel opent is nog niet bekend, het winkelcentrum moet nog worden gebouwd.

Jumbo in nieuw winkelcentrum

Volgens de bronnen uit de vastgoedwereld krijgt de Jumbo-vestiging een oppervlakte van bijna 2000 vierkante meter in het retailpark,  dat wordt ontwikkeld projectontwikkelaar Immo Bree Invest. Het pand zou eerder aan andere supermarktketens zijn aangeboden, maar die hadden geen interesse. Het marktgebied in Bree, met 15.000 inwoners, is al erg druk bezet met vestigingen van Aldi, Carrefour Market, Colruyt, Delhaize en Lidl.

Jumbo erkende eerder belangstelling

In november bevestigde Jumbo-cfo Ton van Veen dat Jumbo België in het vizier had en serieus keek naar de mogelijkheden om de Belgische markt te betreden. ‘In ons meerjarenplan is de optie voorzien dat we de Belgische markt betreden. Voor dit of komend jaar is het nog niet, we willen eerst kijken welke mogelijkheden er zijn’, zei hij destijds tegen Gondola.

Cultuurverschillen onderzoeken

Hij benadrukte dat de cultuurverschillen eerst goed moesten worden onderzocht: ‘We willen werken vanuit dezelfde filosofie, met een combinatie van omnichannel, online en foodmarkten….we zijn zeer landgericht, het zou dom zijn om te denken dat wat in Nederland werkt, dat ook doet in België. In Nederland hebben we een hele specifieke situatie. We hebben nog altijd een twintigtal supermarktketens, dat is veel in vergelijking met Duitsland, Groot-Brittannië en zelfs België. De kleine supermarktketens doen hier samen hun inkopen, waardoor ze competitieve prijzen kunnen aanbieden. Dat is één aspect dat al anders is. We bekijken dat allemaal eerst zorgvuldig.’

Dertig vestigingen Jumbo in België

Een week later meldde RetailDetail dat Jumbo in 2019 30 vestigingen wilde hebben bij onze Zuiderburen. Vastgoedmakelaars waren volgens RetailDetail naarstig op zoek naar geschikte locaties.  De eerste daarvan lijkt met het nieuw te ontwikkelen retailpark in Bree te zijn gevonden.

Reageer op dit artikel