nieuws

Investeerders doen bod op Hema

Formules 5518

Investeerders doen bod op Hema
Hema Tilburg. Foto: Bert Jansen

AMSTERDAM – De Nederlandse investeerders Gilde Buy Oout Partners en Alpinvest hebben gezamenlijk een vrijblijvend bod uitgebracht op warenhuisconcern Hema. Ook een Britse partij zou concrete belangstelling hebben.

Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van bronnen. De verschillende partijen willen geen commentaar geven op de berichtgeving. Volgens de krant is er mogelijk nog een derde, onbekende partij met interesse voor Hema, maar zijn veel andere financiële partijen al afgehaakt. Ook heeft zich geen bedrijf uit de retailsector gemeld als kandidaat voor het overnemen van het warenhuisbedrijf. De krant stelt dat daarmee de belangstelling voor Hema ‘mager’ is. Eerder was er al berichtgeving die aangaf dat er vanuit investeerders weinig belangstelling was.

Beursgang blijft ook een optie

De huidige eigenaar, Lion Capital, zette Hema recent in de etalage. Afgelopen vrijdag sloot de eerste biedingsronde in het verkoopproces. Lion zou €1 miljard willen ontvangen voor Hema. Het Financieele Dagblad citeert een bankier die een mogelijke koper bijstaat met de quote dat de vraagprijs wat aan de hoge kant is. ‘Mogelijk gaan ze een beursgang proberen, als een verkoop in hun ogen onvoldoende oplevert.’ Hema lanceerde onlangs een nieuw foodconcept.

Reageer op dit artikel