nieuws

Hoogvliet plaatst 6000 zonnepanelen

Formules 3813

Hoogvliet plaatst 6000 zonnepanelen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Hoogvliet heeft energiebedrijf Nuon de opdracht gegeven om op vijftien winkels circa 6.000 zonnepanelen te plaatsen.

Volgens Nuon gaat het om één van de grootste zonne-energieprojecten in de supermarktbranche. De Hoogvliet-supermarkt aan de Juliana van Stolberglaan in Zoetermeer krijgt de meeste zonnepanelen: 670.

Zonnepanelen op dak bakkerij

De zonnepanelen krijgen  ook een plek op het dak van bakkerij Hoogvliet in Bleiswijk. Op deze bakkerij, die in 2015 in gebruik is genomen, komen 900 zonnepanelen te liggen. Gezamenlijk zullen de vijftien locaties naar verwachting ruim 1,4 miljoen kWh stroom opwekken. Dit is volgens Nuon vergelijkbaar met het elektriciteitsverbruik van ruim 400 Nederlandse huishoudens.

Nuon-groenlogo in supermarkten

De Hoogvliet-supermarkten maken straks met een zogenoemd Nuon-groenlogo zichtbaar dat zij zelf zonne-energie gebruiken of opwekken. Dit logo komt in de Hoogvliet-winkels te hangen. Nuon introduceert deze groenlogo’s voor de gehele zakelijke markt en de Hoogvliet-supermarkten maken er als eerste gebruik van.

Klimaatimpact verkleinen

Robert Langman is als hoofd technisch beheer van Hoogvliet verantwoordelijk voor het project. ‘Wij doen dit omdat we als bedrijf onze klimaatimpact willen verkleinen. Energiebesparing houdt ons altijd al bezig, wij willen stappen vooruit zetten op de efficiency energy index. Daarvoor is nodig dat we blijvend 2 procent per jaar besparen op ons energieverbruik. Nu is het tijd voor een volgende stap. Eén die bovendien heel zichtbaar is. De daken zijn goed te zien vanaf de openbare weg. Iedere klant die bij ons over de vloer komt, ziet dus dat wij belang hechten aan duurzaamheid.’

Reageer op dit artikel