nieuws

Dagwinkel Meddo in andere handen

Formules 2549

Dagwinkel Meddo in andere handen
Dagwinkel-logo

MEDDO – De Dagwinkel in het Gelderse Meddo gaat per 1 januari over naar een andere eigenaar. Rob en Wilma van Enden nemen het stokje over van Jan en Lucy Lanting.

De overdracht van de Dagwinkel was eerder dit jaar al aangekondigd door Jan Lanting, die het op zijn 65e wat rustiger aan wilde gaan doen. Destijds was zijn winkel nog een Spar. ‘Met Spar kwam ik er niet uit over de overname, daarom heb ik besloten de overstap te maken naar Van Tol’, sprak hij in maart tegen Distrifood.

Light verbouwing naar Dagwinkel

De Dagwinkel van Lanting onderging vervolgens, zoals de ondernemer het zelf omschreef, een ‘light’ verbouwing. ‘Als er een kandidaat voor de overname is gevonden, wordt de winkel omgebouwd naar een volwaardige Dagwinkel.’

Van Emden ervaren supermarktman

Opvolging is nu gevonden in Rob en Wilma van Emden uit Doetinchem, meldt Achterhoek Nieuws Winterswijk. Zij zullen per direct ingewerkt worden door hun voorgangers en per 1 januari het stokje overnemen. Voor Rob van Emden gaat met de overname een droom in vervulling, schrijft de lokale nieuwssite. Van Emden is een ervaren supermarktman die onder meer als afdelingschef en assistent-manager werkte bij winkels van Coop, Albert Heijn, Super de Boer en Jumbo. ‘Ik werk nu nog als assistent-manager bij de Jumbo en Druten, maar wil graag zelfstandig aan de slag’, wordt de Doetinchemmer geciteerd.

Winkel in januari verbouwd

In de derde week van januari gaat hun winkel vier dagen op slot voor een verbouwing naar een volwaardige Dagwinkel. De focus komt daarmee meer dan in de huidige zaak te liggen op vers. ‘We gaan zelf vers vlees en verse kaas snijden en we gaan verse salades maken, het wordt vers en ambachtelijk, waarbij de mensen deze producten ook in de winkel kunnen proeven. We gaan ook brood snijden in aanwezigheid van de klant die dus niet zijn brood in plastic voorverpakt uit de schappen hoeft te halen’, aldus Van Emden. Op 18 januari wordt de winkel heropend met een receptie.

Reageer op dit artikel