nieuws

Albert Heijn sluit Noorderkade

Formules 8026

Albert Heijn sluit Noorderkade

ALKMAAR – Albert Heijn gaat zijn vestiging aan de Noorderkade in Alkmaar sluiten.

De deuren van de winkel gaan half februari definitief op slot, zo heeft het bedrijf bevestigd. Het personeel is van dat besluit al eerder op de hoogte gebracht.

Foodfactory

AH opende de winkel aan de Noorderkade in 2003. De marktleider vestigde zich er onder meer naast de eerste Foodfactory (3500 m2), een destijds volkomen nieuwe formule. Een groot succes werden de supermarkten aan de rand van het centrum van Alkmaar niet. Daarvoor was de locatie ongeschikt. De formule Foodfactory  ging in september 2009 ter ziele. Wim Post, één van de drie initiatiefnemers van Foodfactory, ging op die plek vervolgens alleen verder met een Plus, maar ook die formule redde het niet.

Kleiner gemaakt

Albert Heijn heeft de winkel aan de Noorderkade jaren geleden al een stuk kleiner gemaakt. De vestiging meet nu nog een kleine 1000 m2. Het heeft niet geholpen; volgens een ingewijde bleef de omzet ver onder de ton hangen. Het besluit om de Noorderkade te sluiten heeft mogelijk ook te maken met de verbouwing en vergroting van de AH XL (voormalige Grosmarkt) aan de Wendelaarstraat.

Zes AH’s

Door de sluiting van de supermarkt aan de Noorderkade heeft AH straks nog zes vestigingen in de Kaasstad. Behalve de XL zijn dat een AH to go en vier supermarkten. Daarvan is er één in handen van franchiser van der Voort.

Reageer op dit artikel