nieuws

AH trekt stekker uit AH to go Duitsland

Formules 7266

AH trekt stekker uit AH to go Duitsland

DUSSELDORF – Albert Heijn stopt met AH to go in Duitsland. AH ziet te weinig mogelijkheden voor de gemaksformule om over de grens significant te groeien.

‘We zien een bescheiden groei in de winkels, maar in onze huidige opzet biedt dit te weinig mogelijkheden voor een duurzaam bedrijf in de toekomst’, zegt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh tegen Distrifood. ‘Sinds 2012 zitten we met AH to go in Duitsland en hebben dus ruim de tijd genomen om te kijken of de formule aanslaat. Het is dus geen lichtvaardig besluit geweest. In de afgelopen jaren hebben we waardevolle kennis opgedaan van de Duitse markt.’

Sluiting verschilt per winkel

Dit betekent dat Albert Heijn in het eerste kwartaal van 2018 de zes Albert Heijn to go-winkels in Nordrhein-Westfalen zal sluiten. De sluitingsdatum kan verschillen per winkel, afhankelijk van de lokale marktsituatie. ‘We beoordelen de timing en sluiting van elke winkel zorgvuldig en communiceren details over de sluitingsdatum per winkel aan onze klanten. Tot die dag blijven de winkels op dezelfde manier opereren als nu. In de komende maanden gaat onze volledige aandacht in Duitsland uit naar onze medewerkers’, zegt Aspeslagh. 31 maart 2018 is aangevinkt als de dag dat AH to go definitief uit Duitsland is verdwenen.

Trots op het Duitse team

Jan-Willem Dockheer, general manager AH to go, stipt via een boodschap op LinkedIn aan dat alle medewerkers zijn geïnformeerd over de aanstaande sluiting. ‘Ik ben heel trots op ons Duitse team die met ons dit avontuur in Duitsland zijn gestart. Ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage.’ Naast de zes to go-winkels zijn er in Duitsland ook nog vijf zogeheten clip-ins bij tankstations van Shell. Ook daar stopt Albert Heijn met zijn activiteiten.

Reageer op dit artikel