nieuws

AH denkt aan bezorgen warme maaltijden

Formules 3414

AH denkt aan bezorgen warme maaltijden

ZAANDAM – Albert Heijn oriënteert zich op het bezorgen van warme maaltijden.

De stap van de marktleider wordt duidelijk uit een gesprek met topman Wouter Kolk in Elsevier Weekblad. Maaltijden die AH binnen het concept Deli Kitchen bereidt, worden mogelijk op termijn aan huis bezorgd. ‘We praten nu met bezorgdiensten om die warme kip of spareribs thuis te leveren’, zegt de topman.

AH was de weg een beetje kwijt

Kolk blikt ook terug op de periode dat hij begon als ceo van Albert Heijn. Volgens hem was de formule op dat moment ‘de weg een beetje kwijt’. Hij stipt onder meer aan dat producten tegenwoordig sneller in de schappen liggen en dat de relatie met leveranciers is veranderd. ‘Eerst duurde het 36 weken voor zoiets nieuws in de schappen lag, nu maar zes…..we werken meer samen. Laten ze meedenken (de leveranciers, red.). Eerst maakten we iets helemaal perfect voor het, in een keer, in alle winkels kwam. Nu experimenteren we meer. In een paar winkels. Slaat het aan? Dan schalen we het op. Zo niet, dan passen we het aan.’

Concurrent van vandaag niet die van morgen

Sindsdien is het marktaandeel weer gegroeid. Kolk stipt echter aan dat Albert Heijn waakzaam moet zijn. ‘De grootste vraag is: waar gaat het heen? De concurrenten van vandaag zijn niet die van morgen. Nieuwkomers komen van buiten. Je moet jezelf blijven ontwikkelen. Nieuwsgierig blijven. Dat probeer ik ook bij onze teams aan te wakkeren.’

Reageer op dit artikel