nieuws

Picnic start bezorging in Rotterdam

Formules 3876

Picnic start bezorging in Rotterdam

ROTTERDAM – Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel zijn de nieuwe steden waar online supermarkt Picnic actief wordt.

Vanaf 1 januari bezorgen de elektrische wagentjes in het grootste deel van de Maasstad. De uitbreiding is een stap op weg naar de landelijke uitrol.

225.000 nieuwe huishoudens

In totaal gaat het om 225.000 nieuwe huishoudens die van de websuper gebruik kunnen maken. Dat zijn alle wijken ten noorden van de Maas, met uitzondering van het centrum. Inwoners van de wijken Delfshaven, Overschie, Noord, Hillegersberg-Schiebroek, Kralingen-Crooswijk en Prins Alexander kunnen zich in de app op hun mobiele telefoon registreren en zich daarmee verzekeren van een plek op de wachtlijst.

Boodschappen in Overschie

Picnic bezorgt al een half jaar de boodschappen in Overschie. Het enthousiasme van de klanten daar was een reden om versneld uit te rollen naar meer Rotterdamse wijken. Muller: ‘Voor een stad met de grootte van Rotterdam hadden we iets meer voorbereiding nodig en nu zijn we er klaar voor.’ Picnic gaat van start met 40 elektrische bezorgwagentjes en 120 runners, de bezorgers. Eind volgend jaar zijn deze aantallen gegroeid naar 60 wagentjes en bijna 200 runners. Het bedrijf is inmiddels begonnen met het werven van bezorgers in de nieuwe gebieden. Er wordt ook gekeken naar bezorging in Rotterdam-Zuid.

Na de jaarwisseling

Inwoners van Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel kunnen zich eveneens registreren, want ook daar wordt Picnic na de jaarwisseling actief. In het nieuwe jaar wordt vervolgens iedereen die op de wachtlijst staat gefaseerd toegelaten.

App downloaden

‘Door eerdere lanceringen weten we inmiddels dat er veel belangstelling is in steden waar we starten’, aldus mede-oprichter van Picnic Michiel Muller. ‘Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn.’ Iedereen die zich inschrijft voordat de eerste bezorging plaatsvindt, krijgt bij zijn eerste bestelling een reep Tony Chocolonely cadeau.

 

Reageer op dit artikel