nieuws

Nominaties voor beste biowinkel bekend

Formules 1926

Nominaties voor beste biowinkel bekend
Foto: Screenshot

AMSTERDAM – De organisatie achter de verkiezing van de beste biowinkel heeft de genomineerden bekendgemaakt. Bij de grotere winkels zijn onder meer vestigingen van Ekoplaza en Odin genomineerd.

Dat meldt de organisatie op de eigen website. De verkiezing staat open voor winkels waarvan minimaal 90 procent van het assortiment in food biologische is. Brancheorganisaties Biowinkelvereniging en Bionext organiseren het. In totaal zijn er elf winkels geselecteerd in vier categorieën. De verkiezing is op 17 augustus begonnen en de winnaars worden op 17 januari bekendgemaakt tijdens de Bio-beurs in Zwolle.

Jury en publiek bepalen de winnaar

De vier categorieën zijn rote speciaalzaak, middelgrote speciaalzaak, webwinkel en boerderijwinkel. Vanaf vandaag kunnen consumenten hun stem uitbrengen. Hun oordeel is goed voor 20 procent van de eindwaardering, de jury bepaalt de overige 80 procent. Die jury bestaat uit de winnaar van vorig jaar, Theo Jacobs van Natuurwinkel Amersfoort, journalist Loethe Olthuis, retailkenner Willem Treep en ING-analist Dirk Mulder.

Drie genomineerden in categorie webwinkels

In de categorie webwinkels gaat de strijd tussen Odin Bezorgdienst, Ecomarkt.nl en Ekoplaza.nl. Bij de grotere winkels zijn Broeders Gezondheidswinkel in Oosterhout, de Ekoplaza aan het Velperplein in Arnhem en de Odin in Zutphen genomineerd. Bij de middelgrote winkels gaat de strijd tussen Odin Bergen en Salt Organic in Zaltbommel. De derde genomineerde valt af omdat de eigenaar de winkel heeft verkocht. Van de drie uitverkoren boerderijwinkels zitten er opmerkelijk genoeg twee in Raalte (Overesch en Supermarkt in het Bos). De derde kandidaat is De Groene Geer in Nieuwland.

Reageer op dit artikel