nieuws

Nieuw hoofdkantoor voor Heerschap (Jumbo)

Formules 6996

Nieuw hoofdkantoor voor Heerschap (Jumbo)

NEDERWEERT – De Heerschap Groep bouwt in Nederweert aan een nieuw hoofdkantoor en ambachtelijke bakkerij.

Directeur van De Heerschap Groep is Stan Heerschap, eigenaar van zes Jumbo-supermarkten. Zijn bedrijf zetelt sinds de oprichting in 1966 in Roggel, maar is daar de afgelopen jaren uit z’n jasje gegroeid. Nu komt er op een perceel van ruim 8.000m2 op bedrijvenpark Pannenweg II langs de A2 in Nederweert een nieuw kantoor en, volgens Heerschap, de modernste ambachtelijke bakkerij.

Brood en banket voor zes Jumbo’s

De bakkerij moet vanaf het voorjaar van 2019 de Jumbo-winkels en de bakkerij van Heerschap in Roggel voorzien van brood en banket. De supermarkten bevinden zich in Weert (vier vestigingen), Nederweert en Heythuysen. De huidige bakkerij in Roggel werd in 1979 geopend achter het ouderlijk huis van de familie Heerschap, dat thans dienst doet als hoofdkantoor.

Bakkerij warme hart van het bedrijf

Stan Heerschap: ‘De bakkerij vormt letterlijk het warme hart van ons hele bedrijf, waarmee we inmiddels werkgelegenheid bieden aan ongeveer 700 mensen in Midden-Limburg. Met pijn in ons hart zeggen we onze vertrouwde thuishaven in Roggel vaarwel. Mijn ouders John en Toos hebben de bakkerij ruim 50 jaar geleden opgericht, ik ben daar zelf opgegroeid en de plek heeft een hele grote emotionele waarde. Maar de benodigde uitbreiding en modernisering van de bakkerij was daar helaas geen haalbare kaart…Ik verwacht dat we in het voorjaar van 2019 de nieuwe bakkerij en het nieuwe hoofdkantoor kunnen openen, dat tevens gaat fungeren als opleidingslocatie voor alle medewerkers. Onze oude thuisbasis Roggel verlaten we overigens niet helemaal, want de bakkerijwinkel aan de Dorpstraat blijft gewoon zeven dagen per week geopend.’

Nieuwe Jumbo in Weert

De aankondiging van de bouw op bedrijvenpark Pannenweg II volgt op een recente presentatie door Stan Heerschap van een nieuw centrumplan voor Nederweert. ‘In Nederweert hebben we  destijds onze eerste supermarkt geopend. Het is mooi hoe nu de wereld van supermarkten en bakkerij, midden in ons marktgebied, bijna letterlijk bij elkaar komen. Ook dit heeft voor ons een rol gespeeld bij de keuze van de nieuwe locatie.’ Deze maand start de Heerschap Groep in de wijk Leuken in Weert tevens met de bouw van een nieuwe Jumbo, ter vervanging van de huidige vestiging in die wijk.

Reageer op dit artikel