nieuws

Landmarkt plaatst stoplichtkleuren bij vis

Formules 2942

Landmarkt plaatst stoplichtkleuren bij vis

AMSTERDAM – Landmarkt heeft bij zijn visassortiment gekleurde logo’s geplaatst die de klant er op wijzen of ze een duurzame keuze maken.

Volgens de formule gaat het om de stoplichtkleuren van de VISwijzer. In totaal betreft het vier verschillende icoontjes. Zo is er een groen logo met daarop de tekst ‘beste keuze’, maar is er ook een rode variant met de aanduiding ‘liever niet’. Daarnaast is er nog een gele (‘goed alternatief’) en een logo met twee kleuren die in elkaar overlopen (‘bijvangst van de dag’).

Niet alleen de groene, maar ook de rode

Landmarkt is naar eigen zeggen de eerste supermarkt en visdetailhandel in Nederland die bij alle visproducten in de winkel de stoplichtkleuren toont. ‘Niet alleen de groene, maar dus ook de rode indicatie. Landmarkt is de eerste onderneming die dit durft te doen’, zegt Thijs van Banning van Landmarkt. De vis van Landmarkt is sinds vandaag ook MSC-gecertificeerd. Dat betekent dat de klant bij de gecertificeerde visproducten het blauwe MSC-keurmerk ziet. Dit keurmerk is voor wild gevangen vis.

Samenwerking met Good Fish Foundation

Het initiatief voor de wijzer is uitgevoerd in samenwerking met milieuorganisatie Good Fish Foundation, de beheerder van de wijzer. ‘Afgelopen maanden is door de visploeg en de Good Fish Foundation hard gewerkt om ons assortiment in kaart te brengen, verbeteringen te maken en de communicatie aan te passen. Hiermee maken we een grote stap in het verduurzamen van ons assortiment en daarmee het in lijn brengen van de visafdeling met de duurzame aanpak op andere afdelingen’, zegt Van Banning.

Assortiment verder verduurzamen

Good Fish Foundation en Landmarkt gaan de komende jaren samen het visassortiment van Landmarkt verder verduurzamen. De milieuorganisatie hoopt dat de samenwerking ook andere visdetaillisten inspireert. ‘Fantastisch, deze transparantie bij Landmarkt. Het biedt de klant duidelijkheid over welke vis wel of niet duurzaam gevangen of gekweekt is’, zegt directeur Christien Absil van Good Fish Foundation in een reactie.

Reageer op dit artikel