nieuws

Hoogvliet en Plus doen beide recall

Formules 4275

Hoogvliet en Plus doen beide recall

ALPHEN A/D RIJN – Hoogvliet en Plus waarschuwen klanten vandaag bepaalde producten niet te consumeren.

Hoogvliet haalt spekblokjes van het merk Zwanenberg uit de schappen. De spekjes zijn mogelijk besmet met de schadelijke listeriabacterie. Het gaat om spekjes met de houdbaarheidsdata 18 en 22 december van dit jaar. Klanten die de spekblokjes al gekocht hebben kunnen het product terugbrengen en hun geld terugkrijgen, aldus de supermarkt.

Bacterie kan ziektes veroorzaken

De bacterie kan ernstige ziektes veroorzaken, zoals hersen(vlies)ontsteking of bloedvergiftiging en zwangere vrouwen kunnen een miskraam krijgen. Mensen met een lage weerstand moeten extra opletten. Klachten bij besmetting kunnen misselijkheid, diarree en koorts zijn. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) worden gezonde mensen niet per definitie ziek van de bacterie.

Mogelijk metaaldeeltjes in ravioli

Plus roept zijn huismerk ‘Plus Ravioli met vier kazen’ terug, omdat de verse pasta mogelijk metaaldeeltjes bevat. ‘Dit kan bij inname mogelijk een beschadiging veroorzaken’, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) woensdag. Het gaat om de ravioli met houdbaarheidsdatum 23 december en streepjescode 8710624703509. Klanten worden dringend verzocht het product niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel. Zij krijgen dan hun geld terug.

Geen opzet in het spel

Hoe de metaaldeeltjes in de pasta terechtgekomen zijn is vooralsnog niet bekend. ‘Waarschijnlijk gaat het om een menselijke fout’, zegt een woordvoerder van Plus. Volgens hem is het uitgesloten dat er opzet in het spel is. De supermarktketen ontving twee meldingen van stukjes metaal tussen de pasta, van de in totaal 2400 verpakkingen. ‘Maar dat heeft niet geleid tot ongelukken’, aldus de zegsman.

Reageer op dit artikel