nieuws

Hello Fresh haalt €318 miljoen op met beursgang

Formules 1511

Hello Fresh haalt €318 miljoen op met beursgang

FRANKFURT – De leverancier van maaltijdboxen Hello Fresh heeft vanmorgen zijn entree gemaakt op de beurs van Frankfurt. De introductiekoers was €10,25 waardoor het bedrijf €318 miljoen ophaalde.

De introductiekoers lag daarmee ongeveer op de helft van de marge van €9 en €11,50 die bij de aankondiging van de beursgang was genoemd. In de allereerste handel steeg de koers van het aandeel Hello Fresh met 35 cent naar €10,60. Het bedrijf gaat het opgehaalde kapitaal gebruiken om verdere uitbreiding van de activiteiten te financieren.

Omzet in eerste half jaar 50 procent hoger

‘Met de nieuwe middelen zitten we in een uitstekende positie om onze groeistrategie verder vorm te geven’, zei mede-oprichter en topman Dominik Richter van Hello Fresh in een toelichting. De omzet van het bedrijf steeg in het eerste halfjaar met 50 procent naar €435,4 miljoen, wat nu al hoger is dan de totaalomzet van Hello Fresh in 2015.

Marketing kost kwart van de omzet

Winstgevend is het bedrijf overigens niet. Het verlies van de onderneming in de eerste zes maanden van dit jaar kwam uit op €52,9 miljoen. Dat komt vooral door de enorme marketingkosten die het bedrijf moet maken. Ruim een kwart van de omzet in de afgelopen zes maanden werd in de werving en retentie van leden gestopt. De groei gaat daarmee flink ten koste van de winstgevendheid.

Reageer op dit artikel