nieuws

Dirk viert ‘Black Friday’ met dagaanbiedingen

Formules 5417

Dirk viert ‘Black Friday’ met dagaanbiedingen
Foto: Distrifood

VELSEN-NOORD – Dirk van den Broek doet morgen mee aan uit Amerika overgewaaide aanbiedingendag Black Friday. De keten adverteert met een mix van dagaanbiedingen in non-food, kw en vers.

De aanbiedingen zijn alleen op vrijdag 24 november geldig en worden onder meer via een grote advertentie in dagblad De Telegraaf bekendgemaakt. In de advertentie worden de non-food-aanbiedingen vergeleken met de prijzen van andere aanbieders. Zo wordt een Knzo X-Power accu boormachine aangeboden voor €9,99 en afgezet tegen de prijs bij Bol.com van €52,56. Verder worden in non-food een waterkoker van Inventum, Happy Socks en een Philips koffiezetapparaat aangeboden.

Logo van Dirk klein in de advertentie

Een tray met 24 losse blikken Heineken-bier kost morgen bij Dirk €8,99, een afprijzing van €8,50. De proeverij-rookworst van Unox is afgeprijsd van normaal €2,99 naar €0,75. Twee pakken Dubbelfrisss kosten €1 en vijf kilo uiien €0,99. Aan alle aanbiedingen zijn maximale aantallen per klant gekoppeld. Opvallend is dat de producten de hoofdrol spelen in de advertentie en het logo van het jubilerende Dirk slechts in klein formaat wordt vermeld. Wel is de advertentie direct herkenbaar als een uiting van Dirk.

Black Friday belangrijkste omzetdag in VS

Black Friday is een belangrijke dag voor de Amerikaanse retail. Het is de dag na Thanksgiving in de Verenigde Staten en sinds de jaren vijftig geldt dit als de start van het kerstseizoen. Veel retailondernemingen gebruiken de dag om assortiment met enorme kortingen aan te bieden, wat ervoor zorgt dat het qua omzet al jaren de absolute topdag is in het retailjaar. Veel winkels openen de deuren al midden in de nacht om zo begerige klanten de mogelijkheid te bieden snel hun slag te slaan.

Aparte aanbiedingendag online retailers

De laatste jaren is deze aanbiedingsdag ook overgewaaid naar Europa. Vooral in het Verenigd Koninkrijk doen veel retailers mee aan Black Friday. Inmiddels hebben online retailers overigens hun eigen dag met spectaculaire afprijzingen gecreëerd onder het motto Cyber Monday.

Reageer op dit artikel