nieuws

Coop op locatie voormalige Marqt in Rotterdam

Formules 4250

Coop op locatie voormalige Marqt in Rotterdam
De toekomstige locatie van Coop aan de Binnenrotte. Foto: Google Streetview

ROTTERDAM – Coop vestigt een supermarkt in het voormalige pand van Marqt aan de Binnenrotte in Rotterdam.

Coop heeft een meerjarige huurovereenkomst getekend met Stichting Woonbron, de verhuurder van het pand. Dat meldt de vastgoedwebsite Property.nl. In het pand, een locatie tegen het centrum van Rotterdam aan, zat tot voor kort een van de twee Rotterdamse vestigingen van Marqt.

Uitgelezen locatie voor Coop Vandaag

Het pand waar Coop straks intrekt heeft een oppervlakte van circa 700 vierkante meter. Het lijkt een uitgelezen locatie voor het stadsconcept Coop Vandaag dat eind 2015 in de havenstad zijn primeur beleefde en met drie vestigingen van start ging. Volgens de supermarktketen een ‘plek midden in de buurt waar je niet alleen de dagelijkse boodschappen kunt halen maar waar medewerkers ook iedere dag de heerlijkste ‘take-away’ maaltijden maken voor elk moment van de dag: superlekker, supervers’, aldus Coop bij de lancering van het concept.

Acht winkels totaal

Een van die vestigingen, de kleinste van de drie, is mei 2016, zes maanden na lancering gesloten. De andere twee draaien goed, zei Coop-directeur winkeloperatie Maarten Ebben destijds. Daar komt nu dus weer een derde bij. De keten heeft momenteel een achttal winkels in Rotterdam.

Marqt naar kunstuitleen

Marqt maakte eind augustus bekend te zullen verhuizen. Het huurcontract van de in 2012 gestarte winkel liep af. Oprichter Quirijn Bolle van de winkelketen zei toen het avontuur ‘op de Binnenweg voort te zetten.’ Daar vestigt de duurzame keten zich in onderscheidende pand dat voorheen in gebruik was bij het Centrum Beeldende Kunst (CBK), ook wel de kunstuitleen genoemd. De winkel gaat 7 december open, schrijft Marqt op zijn website.

Reageer op dit artikel