nieuws

Autonome truck in dc Detailresult

Formules 3957

Autonome truck in dc Detailresult

VELSEN-NOORD – Orders verzamelen met een orderpickkar die zijn ‘baasje’ automatisch volgt. Detailresult is het eerste bedrijf ter wereld dat zijn distributiecentrum voorziet van de iGo Neo van Still.

Om de efficiency in zijn operatie te verhogen kiest Detailresult voor cobots, meldt Logistiek.nl.

In november twaalf cobots

Detailresult, moederbedrijf van Dirk van den Broek en Dekamarkt, heeft Still de opdracht gegeven voor de levering van 34 iGo Neo CX20’s. In november krijgt het bedrijf twaalf cobots geleverd. Begin volgend jaar komen er daar nog eens 22 bij. Op dit moment is één exemplaar actief.

Cobot op wensen Detailresult

De dienstverlener is het eerste bedrijf ter wereld dat de iGo Neo van Still inzet in de operatie. De cobot van Stil is dan ook mede ontwikkeld op de wensen van Detailresult. Still won de strijd omdat de truck ‘meer autonoom’ is dan zijn concurrenten.

 

Kruidenierswaren-dc Detailresult

De autonome orderverzameltrucks worden ingezet in het kruidenierswaren-dc van Detailresult Logistiek in Velsen-Noord. In eerste instantie in het slow movers deel van het distributiecentrum. ‘Hier was tijdens testen de productiviteitswinst het hoogst. Bovendien is dit het kleinste gebied. Dus mocht er iets misgaan, dan heeft het geen grote gevolgen voor de gehele logistieke operatie. Maar daar is geen sprake van. De eerste resultaten zijn boven verwachting’, benadrukt projectleider Arjan Warmerdam.

Nieuwe orderpick strategie

De introductie van de cobots valt samen met de invoering van multiclient picken. ‘We picken tot nu toe handmatig per rolcontainer. Iedere rolcontainer is een order. Om dit proces efficiënter te maken, meer colli’s per uur te kunnen picken en dus de logistieke kosten te verlagen, stappen we over op multiclient picken.’

Drie orders tegelijk

Detailresult pickt nu drie orders tegelijk. Voor deze aanpassing heeft Detailresult extra orderpickwagens nodig. Reden voor Warmerdam en zijn team om verder te kijken dan alleen reguliere orderpicktrucks. ‘In het verleden hadden we de voorganger van de iGo Neo al eens op proef. De resultaten waren aanleiding om de technologie in de gaten te houden’, verklaart hij de keuze voor cobots. ‘Cobots zijn natuurlijk geen voorwaarde voor multiclient picken, maar tijdens testen bleek de productiviteit in combinatie met multiclient zo hoog dat we er op in hebben gezet.’

Reageer op dit artikel