nieuws

Attent-ombouw in 2019 klaar

Formules 3315

Attent-ombouw in 2019 klaar

WAALWIJK – Spar verwacht begin 2019 de laatste Attent-winkels te hebben omgebouwd naar Spar of naar formuleloze supermarkten.

Dat zegt Spar-directeur Sjaak Kranendonk. Dit jaar hebben tot nu toe zes Attent-winkels de switch gemaakt naar Spar, terwijl er tot het einde van het jaar nog drie in de pijplijn zitten. Volgend jaar volgen nog een stuk of 10, 11 winkels, waarna begin 2019 de laatste Attent-winkels de overstap naar Spar hebben gemaakt.

Langzaamaan stoppen

Spar maakte in november vorig jaar bekend langzaamaan te stoppen met Attent, de formule voor kleinere buurtwinkels. Destijds werd gezegd dat uiterlijk 2020 het doek zou vallen. Dat proces is dus iets versneld. Kranendonk zegt dat de tot nu toe naar Spar omgebouwde winkels een sterke groei laten zien. ‘We noteren buitengemeen positieve groeicijfers’, zegt de directeur.

Ander verdienmodel

Kranendonk zei destijds dat het helemaal niet zo gek was dat Attent-winkels, juist altijd bedoeld voor zaken onder een bepaalde omzetgrens, nu juist Spar worden. ‘Bij Attent hebben ondernemers een ander verdienmodel. Echter, met het nieuwe conditiestelsel kunnen ondernemers met de lagere Spar-prijslijn toch een goede boterham verdienen. Bovendien krijgen de omgebouwde winkels automatisch een omzetplus, doordat ze meer vers verkopen. Daarom durven we de uitdaging met die 25 à 30 winkels aan te gaan.’

Reageer op dit artikel