nieuws

Aldi gaat over naar Milieukeur

Formules 2592

Aldi gaat over naar Milieukeur

CULEMBORG – Aldi streeft ernaar om agf van Nederlandse bodem uiterlijk eind 2019 te voorzien van Milieukeur.

Aldi voert hierover gesprekken met leveranciers en telers. Ook brancheorganisatie GroentenFruit Huis en Stichting Milieukeur zijn nauw betrokken, aldus de discounter. Komend jaar worden workshops georganiseerd om telers te begeleiden. Eline Poels, manager corporate responsibility Aldi in een persbericht: ‘Wij willen onze impact op klimaat en milieu verkleinen. Het certificeren van Nederlandse aardappelen, groenten en fruit volgens Milieukeur is een belangrijke stap voorwaarts. Daarnaast gaan wij onverminderd door met het uitbreiden van ons aanbod aan biologische AGF-producten.’

Verduurzaming assortiment Aldi gaat verder

Aldi zette het afgelopen jaar grote stappen in het verduurzamen van het assortiment. Toch liggen er volgens Poels nog uitdagingen: ‘We hebben al veel bereikt, maar we zijn er nog niet. De komende periode introduceren wij nieuw inkoopbeleid voor de categorieën hout, papier en karton, katoen, soja, vis en thee.’

Aldi komt op vele fronten in beweging. Al eerder zette Aldi stappen op personeelsbeleid en voerde de keten een transparantiecode op vers vlees in. Ook is de keten bezig met een fors investeringsprogramma.

Reageer op dit artikel