nieuws

AH to go biedt flitsbezorging op Zuidas

Formules 2805

AH to go biedt flitsbezorging op Zuidas

AMSTERDAM – Albert Heijn is een test gestart met bezorgen binnen 15 minuten vanuit de AH to go aan de Zuidas. Minimale besteding is tien euro.

Speciaal voor de test is er een website gelanceerd: www.ahtogodelivery.nl. Het bezorggebied is beperkt rondom de Strawinskylaan en De Boelelaan in Amsterdam, de Zuidas. Nog deze maand zal de testfase voorbij zijn en vindt er een evaluatie plaats.

Het assortiment AH to go-bezorging is beperkt

Klanten kunnen met bezorging binnen 15 minuten uit een beperkt assortiment bestellen. Gezien de testfase heeft de formule alleen de meest gekochte artikelen in de webshop beschikbaar gesteld, aldus AH op de site. ‘Mocht de pilot een succes worden, is het ons streven het assortiment verder uit te breiden.’

Bezorgtijden AH to go liggen vast

Fotocredit: Joris Pelle, AH to go

AH heeft ook een beperking aan de bezorgtijden gesteld. Wij bezorgen alleen doordeweeks, van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur, aldus AH. AH over de ambitie: ‘Wij proberen al onze bestellingen binnen 15 minuten te bezorgen. Daar maken we ons hard voor. Bij hoge uitzondering zal het misschien langer duren, maar we hopen dit te beperken tot slechts een paar procent van alle dagelijkse bestellingen.’ Bezorgkosten zijn er voor bestellingen onder de €10,- en bedragen €1,50. Klanten moeten vooruit betalen. Dat kan met iDeal of Credit card.

Eerdere test in Amsterdam gestopt

Albert Heijn experimenteert al langer met flitsbezorging. In Amsterdam liep al eerder een proef met bezorgen binnen één uur. De pilot rond bezorging binnen één uur liep acht weken lang bij de AH-vestigingen aan de Elandsgracht en aan het Museumplein. Personal shoppers verzamelden de boodschappen in de winkels en bezorgden deze met de fiets. Albert Heijn bracht €5 in rekening voor de dienst, het  bedrag ging volledig naar de bezorgers. AH zette hiervoor personeelsleden in die op dat moment geen dienst hadden. Zij werkten als zelfstandigen en gebruikten in principe eigen fietsen en hun eigen smartphone om de bestellingen af te wikkelen. Deze test is gestopt. Ook test Albert Heijn snelle bezorging in Rotterdam onder de naam Rappie.

Lees hier meer over de geschiedenis van e-commerce in food>>>

Reageer op dit artikel