nieuws

AH: 35 % meer online-bestellingen met kerst

Formules 2122

AH: 35 % meer online-bestellingen met kerst

ZAANDAM – AH verwacht dat het aantal online-bestellingen dit jaar met 35 procent toeneemt.

Dat schrijft het bedrijf in een ‘voorbeschouwing’ op feestmaand december. De toename van het aantal online-bestellingen wordt volgens het supermarktbedrijf vooral veroorzaakt doordat meer klanten online boodschappen doen én omdat het bedrijf dit jaar voor het eerst op zondag 24 december bezorgt.

7,5 miljoen houdbare en verse producten

Hoewel een ruime meerderheid van de Nederlanders kerstinkopen in de supermarkt doet, zijn voor een groeiend aantal klanten zijn de feestdagen een gelegenheid om voor het eerst online boodschappen te bestellen, aldus AH. De verwachting is dat dit jaar zo’n 7,5 miljoen houdbare en verse producten bij klanten thuisbezorgd gaan worden. .

Meer cijfers

AH geeft in de voorbeschouwing nog meer cijfers prijs. Zo rekent het bedrijf op 13 miljoen transacties in de winkels en op ah.nl én een kwart meer omzet dan in een reguliere week. In de laatste dagen voor kerst worden 17 miljoen dozen en kratten met producten afgeleverd bij Albert Heijn-winkels.

Militaire operatie

AH bereidt zich naar eigen zeggen voor op een militaire operatie door onder meer 15 procent meer chauffeurs in te zetten en ruim 85.000 personeelsleden in te schakelen op de winkelvloer. De drukste dagen in de winkels zijn vrijdag en zaterdag voor kerst. Zaterdag 23 december wordt veruit de drukste dag met naar verwachting 3 miljoen klanten die hun kerstinkopen komen doen.

Reageer op dit artikel