nieuws

Vechtpartij om ‘vierde in rij’ bij Jumbo

Formules 9061

Vechtpartij om ‘vierde in rij’ bij Jumbo

MAASTRICHT – Een klant van Jumbo Brusselse Poort in Maastricht heeft een winkelverbod gekregen nadat hij slaags raakte met een beveiliger om een bedrag van €2,38.

De klant van de Jumbo van franchisenemer Danny Manniën meende recht te hebben op gratis boodschappen vanwege een van de 7 Zekerheden van Jumbo. Hij zou vierde in de rij bij de kassa zijn geweest en en liep zonder te betalen met de producten ter waarde van €2,38 naar buiten, meldt De Limburger.

Samen camerabeelden kijken

De bedrijfsleider van de supermarkt zegt in de krant dat nog niet was opgehelderd of de man recht had op de gratis producten. Er zijn voorwaarden aan het krijgen van de gratis boodschappen verbonden.  Bij twijfel wordt daarom samen met een klant naar camerabeelden gekeken. Daar wilde de man echter niet op wachten. ‘Hij had meteen een grote mond en is zonder te betalen weggelopen. Met een kind op de arm heeft hij buiten een beveiliger geslagen.’

‘Manager was agressief’

Het ‘verhaal’ van de klant staat haaks op dat van de supermarkt. Volgens zijn advocaat gedroeg juist de supermarktmanager zich agressief en de beveiliger zou zich als een ‘haantje’ hebben gedragen.

‘Driejarig verbod overdreven’

De advocaat vindt een toegangsverbod voor drie jaar bovendien zwaar overdreven. Hij meent dat bedien schuld hebben. ‘Waar twee vechten, hebben er doorgaans twee schuld, maar het is een bizar verhaal. 2,38 euro, waar hebben we het over?’

Zekerheid zorgt vaker voordiscussie

De Jumbo-zekerheid Vlot winkelen, waarbij de vierde in de rij gratis boodschappen krijgt, zorgt vaker voor onenigheid. Dat blijkt geregeld uit reacties op social media als Twitter en Facebook waar klanten hun beklag doen omdat ze recht menen te hebben op gratis boodschappen maar die niet krijgen. Soms krijgen die klachten zelfs veel aandacht in media.

7 Zekerheden omkleed met regels

Om gratis boodschappen te krijgen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo mogen nog niet alle kassa’s open zijn en er mag niet een andere kassa zijn waar minder mensen staan. Ook de advocaat van de man zegt al vaker gehoord te hebben over problemen met de regeling dat de vierde wachtende gratis boodschappen krijgt. ‘Het personeel wordt daarop afgerekend. Als je als klant daarop een beroep doet, levert dat nare discussies op.’

Reageer op dit artikel