nieuws

Software-baas Coolblue stapt over naar Jumbo

Formules 4770

Software-baas Coolblue stapt over naar Jumbo
Anneke Keller maakte haar overstap met onder meer deze foto op Linkedin bekend.

VEGHEL – Anneke Keller, hoofd softwareontwikkeling van Coolblue, verlaat de webwinkel en gaat de snel groeiende IT-afdeling van Jumbo leiden.

Dat maakte Keller op Linkedin bekend, meldt Emerce. ‘Dag Coolblue, Hallo Jumbo’, schrijft Keller op Linkedin. Ze bedankt Coolblue voor de vier jaar die ze daar werkte. In die jaren groeide de IT-afdeling van zo’n 40 naar 200 mensen.

Vergelijkbare klus

Op 1 november gaat ze bij Jumbo aan de slag, schrijft ze. De klus die ze bij de Veghelse formule moet klaren is vergelijkbaar met die bij Coolblue. In augustus meldde de supermarktketen dat het bedrijf een High Tech Campus opricht waarin alle technische ontwikkelaars worden samengebracht. Dat team telt zo’n vijftig man, maar dat aantal moet groeien naar 200.

Potentieel Tech Campus benutten

Keller is op Linkedin enthousiast over Jumbo en haar nieuwe baan. Ze noemt Jumbo de snelst groeiende online supermarkt van Nederland. ‘Ik ga meehelpen de Tech Campus te laten uitgroeien tot zijn volledig potentieel. Dat is een uitdaging, maar ik ben er ook zeker van dat het ‘fun’ zal zijn.’

Jumbo online tweede super

Marktleider AH staat in de Twinkle Top 100 grootste e-tailers op plaats 5 met een omzet van naar schatting €400 miljoen. Jumbo bekleedt daarin plaats 15 met €100 miljoen online omzet. Twinkle zet Plus staat op plek 63 met €20 miljoen. Online-only supermarkt  Picnic krijgt plaats 93 toebedeeld met een omzet van €13,5 miljoen.

Reageer op dit artikel