nieuws

Poiesz vleesverpakking kan GFT-bak in

Formules 2356

Poiesz vleesverpakking kan GFT-bak in
Archieffoto vlees bij Poiesz

SNEEK – Vanaf volgende week is Poiesz volledig overgestapt op biologisch afbreekbare vleesverpakkingen voor het bio-assortiment vlees.

Volgens Poiesz betekent het dat 200.000 verpakkingen per jaar niet meer op de ‘plastic-hoop’ belanden. De verpakkingen van al het biologische vlees kunnen nu in de GFT-bak. Volgens assortimentsmanager vers Marten van der Steeg is de omschakeling een gevolg van vragen van de klant.

Klanten willen afbreekbare verpakkingen

‘Biologisch vlees is heerlijk en eerlijk, maar waarom is de verpakking niet biologisch afbreekbaar? Deze vraag stelden klanten aan de klantenservice van Poiesz. Deze vraag was best logisch en dat zorgde er voor dat we de mogelijkheden direct zijn gaan onderzoeken’, aldus de assortimentsmanager op Linkedin.

Materiaal is plantaardig

Het materiaal van de vleesschaal (PLA = Poly Lactic Acid) wordt vervaardigd uit plantaardige grondstoffen, namelijk dextrose en melkzuur. De grondstoffen zijn dus volledig hernieuwbaar. Poiesz gaat dit ook communiceren naar de consument.

Poiesz werkt met een bijplaksticker

Voor de communicatie is een bijplaksticker ontworpen. ‘Deze zullen we de eerste weken gaan bijplakken op de biologische producten. Ook het etiket met daarop het logo + tekst wordt anders.’ De omschakeling is deze week ingezet. Vanaf volgende week is de operatie afgerond. Poiesz exploiteert 68 supermarkten in met name Friesland. De formule heeft een jaaromzet van zo’n €360 miljoen. Inkoop vindt plaats via Superunie.

 

Reageer op dit artikel