nieuws

Plus test bezorgen met elektrische bolderkar

Formules 3447

Plus test bezorgen met elektrische bolderkar

UTRECHT – Met de elektrische bolderkar Stint Cargo en de bakfiets Urban Arrow test Plus nieuwe manieren om op duurzame wijze boodschappen te bezorgen.

In totaal nemen vijf Plus-supermarkten deel aan de pilot: Plus J. Schimmel in IJsselstein, Plus Koot in Abcoude, Plus van Ommen in Almere, Plus Bomenwijk in Delft en Plus Leusink in Haaksbergen.

Staande besturing

Zij testen zowel de bakfiets Urban Arrow (foto geheel onderaan) als de Stint Cargo de komende maanden om te onderzoeken of ze aan de bezorgauto kunnen worden toegevoegd. ‘De Stint Cargo bestuur je staand en is een stil vervoersmiddel. De bakfiets en de stint zijn allebei in te zetten in autovrije zones en een rijbewijs is niet nodig. Dat biedt veel voordelen’, zegt Tamara Smith-Zonneveld, e-Commerce Manager bij Plus.

Ook voor Plus Express

De vervoersmiddelen worden ingezet voor de reguliere e-commerce service en voor Plus Express, de service waarbij bestellingen van klanten nog dezelfde dag worden bezorgd. Deze stap zet Plus om de bedrijfsvoering nog verder te verduurzamen. Steeds meer stadscentra worden autoluw en de Cargo Stint is een opvallende verschijning in het straatbeeld die veel voorkomt op plekken waar bestelbusjes niet kunnen komen.

Tweehonderdste ophaalpunt

Een mijlpaal binnen de e-commerce activiteiten van Plus vormt de opening van het tweehonderdste ophaalpunt bij Plus Plantage in Utrecht begin oktober. Hier kunnen klanten terecht voor online bestellingen. Het eerste ophaalpunt werd in 2014 geopend en al snel volgden er meer, zowel in als buiten de winkels.

Reageer op dit artikel