nieuws

Nieuwe ronde prijsverlagingen Jumbo

Formules 3823

Nieuwe ronde prijsverlagingen Jumbo
Jumbo startte begin oktober met een prijzenslag. Vooral met huismerkproducten

VEGHEL – Jumbo heeft vandaag weer 31 artikelen in prijs verlaagd. Daaronder zijn vijf A-merken.

Dat constateert prijsvergelijker Superscanner. Het gaat volgens de vergelijkingssite om 31 nieuwe artikelen die verlaagd zijn onder de noemer ‘Nieuwe lage prijs’, waarvan 26 huismerk/agf artikelen en vijf A-merk artikelen.

Totale verlaging meer dan 10 procent

‘Wederom zijn de verlagingen het grootst bij de huismerk/agf artikelen, gemiddeld 13%. Bij de A-merk artikelen gaat het om 1,8%. De totale gemiddelde verlaging van deze producten komt daarmee op 11,8%’, aldus Alwin van der Velden van Superscanner. Superscanner baseert zich op de meest gebruikte landelijke prijslijn van Jumbo. Zoals bekend werkt Jumbo met meerdere prijslijnen.

Jumbo gaat naar één prijslijn

Van der Velden van Superscanner noemt het opmerkelijk dat bij de prijsverlagingen Jumbo ook snoeit in het aantal prijsvarianten. ‘Jumbo komt dan vaak tot één landelijke prijs.’ Al eerder zei retail professor Laurens Sloot nog niet van een prijzenoorlog te willen spreken zolang bijvoorbeeld Albert Heijn niets doet.

Reageer op dit artikel