nieuws

Leverancier kan tempo Aldi niet bijbenen

Formules 6725

Leverancier kan tempo Aldi niet bijbenen

CULEMBORG – De uitrol van de nieuwe formule van Aldi loopt vertraging op, nu de leverancier van de stellingen onvoldoende capaciteit heeft om aan de vraag van Aldi te voldoen.

De discounter maakte begin augustus bekend aan de vooravond te staan van de grootste (om)bouwoperatie in de geschiedenis van het bedrijf. Nu blijkt dat de leverancier van de stellingen het tempo niet kan bijbenen.

Stellingen van één leverancier

Dat geldt bijvoorbeeld voor het filiaal in het Brabantse Mierlo, dat volgens de oorspronkelijke planning al open had moeten zijn. ‘Bepaalde stellingen komen van één leverancier. Aan de normaal gesproken korte levertijd kan nu niet worden voldaan, omdat er aan veel winkels tegelijk wordt gewerkt’, zegt Aldi-woordvoerder Laetitia Gruwel.

Tekort aan heipalen en mankracht

Volgens Gruwel komen de levertijden niet alleen in Nederland in gevaar, maar ook in andere landen waar Aldi bezig is met (om)bouwen. Dat Aldi niet in het gewenste tempo kan sleutelen aan winkels ligt volgens de woordvoerder niet alleen aan de leverancier van de stellingen. ‘Er is momenteel in de bouwsector van alles aan de hand. Zo is er een tekort aan heipalen en mankracht. Ook dat speelt mee in het tempo waarin er kan worden gebouwd aan de filialen’, weet Gruwel.

Reageer op dit artikel