nieuws

Huub van Rozendaal (ex-Sligro) overleden

Formules 6744

Huub van Rozendaal (ex-Sligro) overleden

VEGHEL – Huub van Rozendaal, voormalig financieel directeur van Sligro Food Group, is vorige week overleden.

Van Rozendaal begon in 1991 bij Sligro. Onder zijn leiding won het bedrijf jarenlang verschillende beursgerelateerde prijzen. Van Rozendaal stond er in zijn tijd als cfo om bekend dat hij ieder half jaar, op geheel eigen wijze, een overzicht gaf van de marktaandelen in foodretail en foodservice. Naast het presenteren van de cijfers van Sligro, gaf hij tevens zijn visie op de markt. Twee jaar geleden ging van Rozendaal met pensioen.

Overnames van Sligro

Hij begeleidde meer dan vijftig overnames en bezorgde het bedrijf de reputatie van een solide beursfonds. Van Rozendaal werkte samen met zowel Abel als Koen Slippens. Hij typeerde zichzelf als ‘de bakkenist die bij de bestuursvoorzitter aan het stuur zit’. Van Rozendaal overleed op 61-jarige leeftijd.

Lifetime achievement award

Van Rozendaal ontving begin 2015 een lifetime achievement award uit handen van de Nederlandse Vereniging voor Investor Relations (NEVIR). Tijdens de achtste editie van dit event werd voor het eerst een dergelijke award uitgereikt. De prijs werd volgens de organisatie uitgereikt aan iemand die heeft laten zien ‘investor relations’ hoog in het vaandel te hebben, die wordt gewaardeerd door de stakeholders en de prijs met regelmaat eerder heeft gewonnen.

Hoge standaard

‘Huub van Rozendaal was als cfo van Sligro mede verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, de strategie en de daaruit voortvloeiende investeringen, acquisities en de financiering. Dat hij daarnaast zelf altijd klaar stond voor beleggers en analisten verdient veel lof. Het bestuur van de NEVIR wil met deze lifetime achievement award erkennen dat Sligro een hoge standaard voor IR heeft neergezet; één waaraan volgens de vakjury van dit jaar weinig ondernemingen zich kunnen spiegelen. Het aantal keren dat Sligro met zijn IR-beleid in de prijzen is gevallen, niet alleen bij de NEVIR maar ook op andere podia, is van uitzonderlijke klasse en de NEVIR wil Huub, bij zijn naderende afscheid als cfo, op deze manier eren’, zei voorzitter Roeland Haanen van de NEVIR toen.

Reageer op dit artikel