nieuws

Groningse Plus sluit definitief de deuren

Formules 3646

Groningse Plus sluit definitief de deuren

TEN BOER – De Plus-winkel in het Groningse Ten Boer sluit woensdag definitief de deuren.

Eigenaar Boelo Storteboom heeft het pand verkocht aan een projectontwikkelaar. Hiermee komt een einde aan een supermarkt die 66 jaar heeft bestaan. Op de plek van de winkel komen op den duur woningen te staan.

Trouwen en winkel openen

De ouders van eigenaar Boelo Storteboom begonnen in 1951 een kleine kruidenierszaak, niet ver van het huidige pand aan de Gaykingastraat. ‘Ze zijn op 28 februari getrouwd en een dag later ging de winkel open’, vertelt Storteboom tegen de Noorderkrant.

Geen opvolger voor Plus-winkel

Hij heeft echter geen opvolger die de zaak wil overnemen, een reden waarom hij niet begint aan een verbouwing. ‘Je praat over een miljoen tot anderhalf miljoen die je moet investeren. Dat durf ik niet aan. Ten eerste heb ik niet een opvolger, zodat ik in elk geval zelf tot mijn 72e door zou moeten gaan om de kosten eruit te halen. En dan is het nog afwachten of het wel goed gaat.’

38 jaar in dienst bij supermarkt

Storteboom had mensen in dienst die al vele jaren in de winkel werkten, zoals assistent-bedrijfsleider Peter Slager. Hij heeft 38 jaar in de winkel gewerkt, maar moet nu op zoek naar ander werk. ‘Ik kreeg een knoop in mijn maag, toen ik vanmorgen kwam aanrijden’, vertelt hij in het Dagblad van het Noorden. De overgebleven winkelvoorraad van de Plus gaat naar de voedselbank.

Reageer op dit artikel