nieuws

Gemaksformule Jumbo verder als Jumbo City

Formules 5570

Gemaksformule Jumbo verder als Jumbo City
Foto: Jan Willem van Vliet

VEGHEL – Supermarktketen Jumbo gaat voor zijn gemaksketen in opbouw verder met de formulenaam Jumbo City. De eerste vestiging in Groningen heeft nog de naam Foodmarkt City op de pui staan.

Dat bevestigt Jumbo na vragen van Distrifood. ‘Het klopt dat de naam Foodmarkt City wordt aangepast naar Jumbo City’, aldus Jumbo in de reactie. ‘De gemakswinkel in Groningen krijgt veel klanten over de vloer en met name het versgedeelte loopt boven verwachting goed. Klanten zijn echter verrast dat zij er ook tandpasta of bananen kunnen kopen. De naam Jumbo City sluit beter aan op de verwachtingen van de klant en maakt gebruik van de kracht van het Jumbo-merk.’

Eerder al twijfel over Foodmarkt City

Vanmorgen schreef Brabants Dagblad al dat op de vergunning voor de gemakswinkel zoals die in de Visstraat van de Brabantse hoofdstad wordt geopend de naam Jumbo City vermeld staat. Eerder stelde financieel topman Ton van Veen tegenover NRC Handelsblad dat getwijfeld werd over de naam Foodmarkt City. Hij noemde toen al dat klanten verrast waren door de aanwezigheid van vers en kruidenierswaren. Ook is Foodmarkt nog geen bekende landelijke formule, in tegenstelling tot Jumbo.

Niet duidelijk of Groningen ook Jumbo City wordt

De eerste Foodmarkt City werd enkele manden geleden in Groningen geopend. Dit betreft een mix tussen de Jumbo-supermarkten de Jumbo Foodmarkt-formule en horecazusje La Place. Het is nog niet duidelijk of de enige bestaande vestiging ook de nieuwe naam krijgt. ‘Het is nog te vroeg om mededelingen te doen over het wel of niet aanpassen van de naam van de winkel in Groningen. Dit zijn we aan het bekijken’, aldus Jumbo.

Reageer op dit artikel