nieuws

Download: twintig jaar Lidl in Nederland

Formules 4529

Download: twintig jaar Lidl in Nederland

DOETINCHEM – Op 23 oktober is het op de kop af twintig jaar geleden dat Lidl de eerste winkels opende op de Nederlandse markt. Distrifood zette de feiten over twintig jaar Lidl in Nederland op een rijtje.

Op 23 oktober 1997 gingen de eerste acht vestigingen van Lidl in Nederland open. Toen nog échte klassieke discountwinkels. Twintig jaar later staat er een formule die qua marktaandeel de nummer drie is op de Nederlandse markt, die bij de absolute top van Nederland behoort in fair share in vers en die niet meer weg te denken is uit het winkelbeeld in Nederland.

Zustertitel Foodmagazine van Distrifood maakte in aanloop naar het Lidl-jubileum een themanummer. De infographics waarin de ontwikkelingen bij de prijsvechter worden weergegeven zijn nu beschikbaar voor alle bezoekers van Distrifood.nl.

Inhoud van de download 20 jaar Lidl in Nederland

  • Belangrijke hoogtepunten in 20 jaar Lidl op een rijtje
  • Ontwikkeling gemiddelde besteding per bezoek Lidl
  • Ontwikkeling anatal Lidl-winkels per provincie
  • Ontwikkeling aantal filialen en marktaandeel Lidl
  • Ontwikkeling Lidl in de tien grootste steden
  • Bezoekfrequentie Lidl vs Aldi

Download nu: Lidl Nederland: 20 jaar in cijfers

Voor abonnees van Foodmagazine: Lees de digitale uitgave van het themanummer

Abonneren op Foodmagazine? Hier staat alle informatie

Reageer op dit artikel