nieuws

DA schrapt drogisterijformule DIO

Formules 4636

DA schrapt drogisterijformule DIO
Cor Geldhof van Dio Drogist pleitte enkele jaren geleden nog voor samenwerking met supermarkten. Archieffoto: Diederik van der Laan

AMSTERDAM – De farmaceutische groothandel Mosadex gaat zijn drogisterijformules DA en DIO samenvoegen. Alle winkels krijgen de formulenaam DA op de gevel.

Dat meldt Het Financieele Dagblad vanmorgen. Daarmee wordt enkele maanden na de bekendmaking van de samenwerking de strategie met twee formules al verlaten. ‘Samen heb je meer kracht’, zo wordt de beslissing onderbouwd. Klant en winkelier zouden niet blij zijn met de twee formules. De keuze is gevallen op het DA-merk omdat de naamsbekendheid hiervan veel groter is.

Bestaande afspraken gerespecteerd

Hoe snel de wijziging wordt doorgevoerd hangt af van de snelheid waarmee de ondernemers onder de DIO-formule zelf om willen. ‘Bestaande afspraken voor franchisecontracten worden gerespecteerd. De komende tijd zal uitwijzen met welke snelheid de omzettingen van DIO naar DA plaatsvinden’, zo wordt een woordvoerder van Mosadex geciteerd door de krant.

Hoofdkantoren samengevoegd in Amersfoort

De verwachting is dat de naamswijziging in de loop van 2018 zijn beslag krijgt en dat de ombouw aan het eind van het jaar een heel eind is afgerond. ‘Of er in de jaren daarna nog veel DIO-franchisenemers zullen zijn, is nog niet met zekerheid te zeggen.’ De hoofdkantoren van de beide ketens, nu nog gevestigd in Diemen en Zwolle, worden samengevoegd op een nieuwe locatie in Amersfoort.

Reageer op dit artikel