nieuws

Coop Gennep sluit deuren

Formules 3255

Coop Gennep sluit deuren

GENNEP – De Supercoop in Gennep sluit de deuren definitief.

Zaterdag 28 oktober om 12.00 uur gaat de winkel voorgoed op slot, zo meldt dagblad De Gelderlander. De aankondiging van de naderende sluiting is op een bord bij de ingang te lezen, zo meldt de krant.

Bevoorrading gestaakt

De schappen in de winkel beginnen al leeg te raken, want Coop heeft de bevoorrading van de houdbare producten al gestaakt. Volgens De Gelderlander zijn de klanten ontroostbaar, want ze vinden de Coop aan De Poel in Gennep ‘een superfijne winkel, zo blijkt uit reacties op de Facebookpagina van de super.

Grote concurrentie

De sluiting van de Supercoop in het centrum van Gennep is het gevolg van de hevige concurrentie in het Noordlimburgse dorp. Naast de Coop kunnen inwoners van Gennep ook terecht bij Jan Linders, Aldi, Jumbo en Albert Heijn terecht binnen een straal van 500 meter.

Lidl

Bij dat aanbod komt straks nog een grote vestiging van Lidl op het Europaplein. tegen de komst van die winkel werd wel bezwaar, maar de gemeente vond geen grond om de vergunning aan Lidl te weigeren.

Geen perspectief

Officieel zegt het hoofdkantoor van Coop in Velp dat het bedrijf geen perspectief meer ziet in het marktgebied voor de winkel. De woordvoerder voegt eraan toe dat voor alle medewerkers een ‘passende oplossing’ is  gevonden.

Reageer op dit artikel