nieuws

Aldi zet stevig in op extra opleidingen

Formules 3935

Aldi zet stevig in op extra opleidingen

CULEMBORG – Aldi heeft 47 winkels aangewezen als opleidingsfiliaal. De filiaalleiders van die Aldi-winkels zijn de afgelopen maanden getraind tot interne opleider. Zij helpen mee in de scholing en ontwikkeling van bestaande medewerkers en nieuw personeel.

De filiaalleiders van die Aldi-winkels zijn de afgelopen maanden getraind tot interne opleider. Zij helpen mee in de scholing en ontwikkeling van bestaande medewerkers en nieuw personeel. Het besluit van Aldi maakt deel uit van een aantal plannen om ‘intern talent te ontwikkelen en  extra talent van buiten aan te trekken’, zo meldt Aldi aan Distrifood.

Nieuw HR-team van start binnen Aldi

‘In januari is een nieuw HR-team begonnen. Eén van de belangrijkste doelen van dit team is om de organisatie te ondersteunen bij hun ambitie om zowel de huidige als nieuwe medewerkers op alle niveau’s te ontwikkelen. In dit kader is besloten 47 Aldi-filialen over het hele land in te zetten als opleidingsfiliaal. De  afgelopen maanden zijn onze interne opleiders getraind in hun nieuwe rol. Deze maand zijn de opleidingsfilialen daadwerkelijk begonnen.’

Afgelopen maanden 15 procent groei personeelsbestand

Aldi zegt daarnaast in de afgelopen maanden zo’n 850 nieuwe medewerkers te hebben aangenomen. Dat is circa 15 procent bovenop het bestaande aantal medewerkers. De resultaten van de nieuwe initiatieven worden in november besproken in gesprekken met vakbonden CNV en FNV over de arbeidsomstandigheden bij de discounter.

Reageer op dit artikel