nieuws

Aldi voert transparantiecode vers vlees in

Formules 5553

Aldi voert transparantiecode vers vlees in

CULEMBORG – Discounter Aldi introduceert vandaag de Aldi Transparantie Code (ATC). Hiermee biedt de retailer openheid over de herkomst van het verse vlees.

Een groot deel van de vers-vlees-producten dat op dit moment in de winkel ligt,is inmiddels voorzien van een ATC. De informatie wordt ontsloten door de code te scannen via een QR-scan op de smartphone of in te voeren op het platform transparantie.aldi.nl. Leverancier, plaats van herkomst en plaats van verwerking van het gescande product worden direct zichtbaar op het ATC-platform. Ook laat Aldi zien welk deel van het dier is verwerkt in het vlees.

Straks ook eieren en vis

In een toelichting zegt Eline Poels, Manager Corporate Responsibility Aldi Nederland, dat het bedrijf voorop loopt als het gaat om informatie over de herkomst van producten. De prijsvechter denkt erover na het verse vlees straks ook eieren en verse vis van herkomstinformatie voorzien, aldus Poels. ‘Wij hebben de intentie om ook deze producten in de nabije toekomst in het systeem op te nemen’.

Beter Leven Keurmerk

De introductie van de transparantiecode bij Aldi valt samen met het 10-jarig bestaan van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Programmamanager Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming Marijke de Jong,  is enthousiast over de inspanningen van Aldi om haar vers-vleesassortiment diervriendelijker te maken. ‘Daarnaast is Aldi ook nog eens zeer transparant over de herkomst van de producten. Zeker voor een keurmerk als het Beter Leven keurmerk is betrouwbaarheid en transparantie cruciaal.”

Video

Op de transparantie-website van Aldi komen ook boeren aan het woord die vlees aan de discounter leveren. Zij laten in een video onder meer zien hoe de dieren worden gehouden. De  video toont eveneens wat er allemaal met het vlees gebeurt voordat het bij Aldi in de winkel ligt.

 

 

Reageer op dit artikel